Kovo 5, 1904 metai: N. Tesla ir kamuoliniai žaibai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2010-03-06 12:25
Tesla nebuvo joks mokslininkas, o tik savamokslis išradėjas ir šoumenas. Naudodamasis supermeno įvaizdžiu, kurį jam sukūrė pirmieji atradimai, jis rodydavo žmonėms fokusus ir girdavosi atradęs "mirties spindulius", "kamuolinius žaibus", "dinaminės gravitacijos teoriją" ir t.t. Kur bent vienas mokslinis straipsnis apie jo gravitacijos teoriją? Teslos gerbėjams rekomenduoju - ji sukurta apie labai panašų asmenį.
Manvydas 2010-03-06 13:05
Savamokslis ar nesavamokslis, bet: "Teslos patentai ir teoriniai darbai suformavo pagrindą šiuolaikinei kintamosios elektros srovės (AC) sistemai, įskaitant daugiafazę srovės paskirstymo sistemą bei AC variklį, su kuriuo jis padėjo pradėti antrąjį pramonės perversmą. Nicola Tesla garbei yra pavadintas SI sistemos magnetinės indukcijos matavimo vienetas tesla (1 T = kg·s-2·A-1)."
Sloth 2010-03-06 14:37
Tikrai norėtųsi išsamesnio straipsnio apie Tesla. Kažkuriuo metu teko apie jį domėtis, tai labai patiko jo mintys apie didžiausių mokslininkų ir pačio mokslo trūkumus, kurie puikiai tinka ir dabartiniams laikams . Labiausiai gaila, kad apie tokį didį žmogų beveik niekas nežino (lyginant su kitais mokslininkais ) , o mokykliniam fizikos vadovėlį berods net užsiminta apie jį nėra ( bent jau 12 klasės )
kionig 2010-03-06 19:23
Tesla pasizymejo realiais darbais butent elektrotechnikoje. Kiti jo utopiniai bandymai tebuvo zaidimai su gigantomanija, o ne moksliniai bandymai, nors tam metui tas atitiko. Kiti teslos netradiciniai "isradimai", kurie ir liko popieriuose tai ju vieta ten ir turejo buti O kad vienas tesla isrado 20-aji amziu tai bulshit, pasidomekit kaip vyko elektrifikacija. O apie kamuolini zaiba, taip yra prikurta daug pasaku, apysaku ir kitu zanru, pakolkas tera pusiau mistika, kaip jis atsiranda naturaliai gamtoje. Kazkda tik nepamenu kuriam RADIO zurnale skaiciau gal kokiu ~1950 m. buvo trumpai aprasytas anglu mokslininku bandymas sukurti kamuolini zaiba panaudojant dideliu galiu radiobangomis(elektromagnetines) suformuoti plazmos formai. Na o apie bandymo rezultatus tai nebuvo uzsiminta, nes tikriausiai nieko gero ir nepavyko padaryti. Tai principas yra panasiai kaip ITER'yje uzdegama plazma ir ji valdoma galingais elektromagnetiniais laukais. Tai tiek tos mistikos
Tir4elis 2010-03-08 08:54
Šiaip prieš kelis metus per Nacionalinę geografiją rodė mokslininkus kuriems po serijos bandymų pavyko padaryt mažą kamuolinį žaibą. Tiesa jie ten ne galingus elektros laukus ar išlydžius, o maišiukus su metano dujom naudojo . O šiaip apie N. Teslą būtu visai nieko daugiau straipsnių išvyst.
saulius_pr 2010-03-09 09:53
kionig, as nesiimciau taip kategoriskai nurasyti Teslos ideju kaip gigantomaniskomis. Is pradziu zmones juo zavejosi, po to pradejo bijoti ir laikyti pamiseliu. Gal todel visi laurai atiteko Edisonui ar kitiem isradejams. Man Tesla isradeju isradejas, tai jis nebuvo "normalus" zmogus, kaip nebuvo "normalus" ir Ensteinas ar Mocartas. Bet ju kuriniai ir idejos net ir po simto metu yra genialios. Gamata, karts nuo karto pagimdo genijus. Nenustosiu zavetis tokiais mokslininkais kaip Tesla. Pabaigai siulau paziureti paskaita apie Autistus, kurioje beja buvo paminetas ir Tesla.
kionig 2010-03-11 02:50
cia. 2010-03-11 13:32
tai, kad man rodos ne 10-ies metru islydziais jis perdavinejo elektra, o pagal paprasta indukcijos principa ir tai praktiskai puikiai pritaikoma, tik energijos nuostoliai dideli. Beje jis buvo sumastes utopine ideja, kaip gauti elektros uz dyka, kad is jonosferos, kazkaip kruvi paimti ar panasiai...