Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
bahuriux 2024-12-03 21:39
Biški užmečiau akį į tą popierių. Nežinau, kažkokias pievas jų tas matematinis modelis davė, arba nesigilinau pakankamai. Aš ne profesorius, bet laikantis tokio principo kad max medžiagos tūris su min paviršiaus plotu suteiktu min šilumos mainus. Rutulio formos taurė būtu tobula, kad nevyktu intensyviai šilumos mainai. Kadangi putos geras šilumos izoliatorius tai viršutinė dalis gali būti platesnė. Dugnas turi turėti tuštumą viduryje, kad sumažinti šilumos perdavimą į stalą, bet dėl stabilumo kojelių reikia. Rankena pageidautina, kad nuo rankos nepersiduotu šiluma. Žodžiu standartinis bokalas su rankena yra geriausias praktiškas pasirinkimas, ne sfera, bet cilindras gana geras pasirinkimas išlaikyti gėrimą šaltą, su salyga kad stiklo masė bus kuo mažesnė ir neperduos savo šilumos gėrimui.
Bet geriausias indas yra bokalas termiškai izoliuotas, toks ale termosinis puodelis, būna net iš stiklo tokie pagaminti, tai net ir estiškai atrodo kaip bokalas.
PS. Ar jau galiu su juo konkuruoti dėl šnobelio premijos, ai nu jo negaliu neparašiau popieriaus ir matematinio modelio neturiu padares.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Putojanti šalta matematika: apskaičiavo, kokios formos taurė alų ilgiausiai išlaiko šaltą