Sukurta tiesiog įspūdingų galimybių medžiaga: 5% įprastinio plieno tankio, bet 10 kartų tvirčiau (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2017-01-17 19:39
Abejotinos naudos atradimas. Sakykim pagaminsi tanką su šarvu iš tokios medžiagos. Jis bus labai tvirtas, bet peržengus jo galimybių ribas tankas tiesiog subyrės, o esantys viduje - mirs. - Kai tuo tarpu, plieninis šarvas deformuosis, bet neišsilakstys palikdamas "gyventojus" be jokios apsaugos.
sabotan 2017-01-17 21:20
Na nieks is tokios medziagos tanko ir negamins . Pats plienas turi virs 5000 rusiu . Gal kai kur reikia grinai kietos medziagos kitur gana lankscios kiekviena medziaga ras savo paskirti
bahuriux 2017-01-17 21:29
Tai pati pačiausia pati reikalingiausia medžiaga ir visai ne šarvams, konstrukcijoms ar panašiai. Iš tokio porėto grafeno išeitų belekokio efektyvumo elektrodai ultracapams, nes tokio svorio ir labiau porėtos medžiagos laidžios elektrai paprasčiausiai neegzistuoja net teoriškai (spėju). O tuos ultracapus dėtu į elekromobilius, vietoj brangių ličio akumų. Tai yra neišvengiama ateitis elektromobilių, tik laiko klausimas, kada bus galima pigiai pagaminti tų nano kempinių. O pačius ultracapus jau dabar pigiai pagamina ir jie yra salyginai stebuklingų parametrų ir nemirtingi lyginant su ličio akumais.
SaMaras 2017-01-17 21:44
Na tam ir yra kompozitiniai šarvai, na tokiai medžiagai panadojimo sugalvočiau daugybę būdų ir be karo pramonės, bet kad jau pradėjai... Dabar šarvuose taip pat naudojama keramika ir panašios medžiagos, kurios nėra plastiškos. Neaišku kaip būtų paveiktas ne mažas kubelis o vientisas produktas. Manau, kad pažeidimai būtų lokalūs ir norint pramušti šarvą reikėtų antrą kartą pataikyti į tą pačią vietą, kas praktiškai padaryti tikrai nelengva.