Lietuva yra pirmoji pasaulyje valstybė, kuri darys tokią energetikos revoliuciją JAV pavyzdžiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-06-05 12:43
Pasakoriai sukurė 100 procentų atsinaujinančios energijos pasakelę, pasekė ją naiviai liaudžiai kurį laiką ir dabar nubėgo aiškintis ar ta pasakėlė realiai įgyvendinama. O kas bus, jei gaus atsakymą kad tokia pasakėlė nerealizuojama?
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-05 14:51
Atjungsim tave nuo tinklo - sumažės energijos poreikis ir gal to užteks. O jei ne, atjungsim ir tavo giminaičius Rimtai pabandom pašalinti forume tą propagandinį neapibrėžtumą: o kas jeigu... Tarsi vien nuo šito klausimo reikėtų mesti viską kuo užsiėmi, nes gi finišo tiesiojoje laukia tragedija. Tu arba sieki to tikslo, arba lochiniesi dvejonėse kol galiausiai aplinkiniai tau garsiai pasakys "juk sakiau"
AAA000 2022-06-06 00:01
kalifornijoj siaip realiai konstruoja "save apsiruopinanti-atsistatanti-nepriklausoma-eko" energetinio resurso modeli. turtingi jie siaip - gali sau leist isbandyt ir kreivus-prastai veikiancius variantus plius jie turi nemazai patirties - nes buvo ten kriziu - kai uzsilenke tinklai. bet musu salygos skiriasi... ju modelio profilis netinka. cia panasiau kad ekskursauja uz mokescius ir dar tasko babkes fikcijoms... "isisavina" visokius nuo VAIP procentelius, kur politiskai pasiskyre... as noreciau pamatyt paviesintas islaidu samatas, o ne kazkokius uzsakytus "viesinimus".
gytis13 2022-06-06 08:50
Šiaip esu girdėjęs pletkus, kad energetikos ministerijoj nedirba nei vienas energetikas, todėl ir daro įvairius atradimus...
immortallt 2022-06-06 10:03
O aš esu girdėjęs pletkus, kad kas antras Gytis protiškai neįgalus. Čia dabar tiesa? Ar be ad hominem kritikos neturi ką pasakyti? Sakai 100% atsinaujinančios negali turėti? O tai kaip mes turime elektrą, kai mes pasigaminame vidutiniškai tik 20% jos? Ar tau reikia būtinai iškart, kad ne tik 100% viso elektros poreikio iš atsinaujinančių padengtume, bet ir kiekvieną sekundę tik iš atsinaujinančių? Ir ne per 10-20 metų, o taip imti ir iš karto. Ir jei iš karto neina - tai "nesąmonė ir čia zombiai užpuls" rėkti iškart? Mums pasiekti 100% atsinaujinančių nuo suvartojimo nesunku, nes pagaminsime kokius 110% suvartotos elektros iš atsinaujinančių, importuosime ir eksportuosime bent po pusę elektros. Tada bus sekantis etapas, kai rinka pati sutvarkys, elektros kaupimo ir vartojimo perkėlimo klausimus. Ir ne, nereikia, kad sveikatos ministerijoje dirbtų seselės ir gydytojai, kad rengtų ir vykdytų sveikatos politiką, net priešingai, jie ten dažniausiai pridaro daugiau problemų. Energetikoje irgi nereikia elektrikų ir inžinierių. Reikia elektros sistemas išmanančių ekspertų, kurie supranta fiziką, tinklo technines galimybes ir sprendžia socialines problemas tinklo parametrų lygyje. Pasodinsi inžinierių, jam svarbiausia bet kokia kainą užtikrinti geriausią tinklo paslaugų kokybę. Nenori jis nei inovacijų, nei jam svarbu taršą mažinti, nei dar 101 klausimas rūpi, kuris svarbus visuomenei.