[Žinios trumpai] Podoliakas paskelbė griežtą pareiškimą apie Rusijos puolimą su naujais NATO ginklais  ()

Ukraina kariauja gynybinį karą ir neketina naudoti JAV tiekiamų daugkartinių raketų paleidimo sistemų Rusijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Twitter“ paskelbė prezidento patarėjas Michailas Podoliakas.

Jo nuomone, vienas pagrindinių Rusijos Federacijos uždavinių – pakirsti pasitikėjimą tarp Ukrainos ir JAV.

„Ukraina kariauja gynybinį karą ir neplanuoja panaudoti pateiktų MLRS taikiniams atakuoti Rusijos Federacijos teritorijoje. Mūsų partneriai amerikiečiai žino, kur naudojama jų įranga“, – pabrėžė Podoliakas.

Jis pažymėjo, kad bet kokie pareiškimai apie tokius ketinimus yra Rusijos specialiųjų tarnybų propaganda.

Kaip UNIAN pranešė anksčiau, JAV prezidentas Joe Bidenas birželio 1 dieną paskelbė apie naują ginklų paketą Ukrainai, įskaitant itin mobilias artilerijos raketų sistemas HIMARS, tikslius ginklus, galinčius pataikyti į taikinius iki 80 kilometrų atstumu.

Be to, į pagalbos paketą bus įtraukta: labai mobilios artilerijos raketų sistemos ir amunicija; priešartileriniai radarai; oro stebėjimo radarai; „Javelin“ ir komandų bei paleidimo moduliai jiems; prieštankiniai ginklai; 155 mm kalibro artilerijos sviediniai; sraigtasparniai Mi-17; taktinės transporto priemonės; atsarginės dalys ir įranga.

 

Tuo pat metu Valstybės departamentas pranešė, kad gavo Ukrainos vadovybės garantijas, kad Vakarų ginklai nebus naudojami operacijoms prieš taikinius Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(62)
(2)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: