[Žinios trumpai] Fantastiška istorija, kaip senelis išgelbėjo „Azovo“ puolimą – vogė ir rūsyje kaupė rusiškų prieštankinių ginklų sandėlį (Video)  ()

Vienas iš atvejų, apie kurį kovotojas pasakojo, rodo ukrainiečių drąsą ir išradingumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maksimas Žorinas iš „Azovo“ pasidalino dviem unikaliomis karinėmis istorijomis. Pirmoji skirta rusų įsibrovėlių elgesiui traukiantis, o antroji – ukrainiečių seneliui, kuris daug padėjo Ukrainos gynėjams.

Žorinas pasakojo šias istorijas vaizdo įraše, paskelbtame asmeniniame „Telegram“ kanale.

„Mūsų dalinys dabar bando žengti į priekį ir judėti į priekį Zaporižios srityje, todėl, žinoma, kartais tenka šturmuoti rašistų pozicijas, išvaryti juos iš ten ir užimti mums naudingesnes pozicijas. Taigi norėjau jums papasakoti keletą juokingų istorijų, kurios, man atrodo, dabar yra labai simboliškos“, – sakė Žorinas.

„Pirmoji istorija skirta Ukrainos karių puolimui Zaporižios srityje. Kai mūsų kariai puolė viena iš krypčių, rusai pradėjo trauktis. Ir pabėgę jie šaukė „Achmatas – jėga“.

O antra istorija – iš Charkivo srities, kur vienoje iš gyvenviečių kovėsi ukrainiečių gynėjai. Jiems beveik pritrūko bet kokių prieštankinių ginklų, reikėjo sunaikinti šarvuočius. Tuo metu senelis išlipo iš savo namo rūsio. Jis paklausė kareivių, ar jiems reikia RPG. Kariai nusileido į rūsį ir ten pamatė rusiškų prieštankinių ginklų sandėlį. Visą tą laiką pagyvenęs vyras rinko ginklus rajone, kad, esant galimybei, atiduotų Ukrainos gynėjams. Senelio dėka kovotojai gavo ginklus ir toliau dirbo su priešo įranga.“

 

 

Tai toli gražu ne pirmosios nuostabios istorijos iš fronto. Kovo pabaigoje tapo žinoma, kad ukrainiečių senelis pavogė iš užpuolikų sunkvežimį su amunicija ir atgabeno jį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams. O balandžio pradžioje Kyjivo srityje moteris Ukrainos kovotojams padovanojo dėžę šovinių. Ji paėmė ją iš rašistų ir paslėpė triušių narvelyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: