[Žinios trumpai] „Yra garantija, kad jie nebus sušaudyti“, – generolas majoras atskleidė paslaptį, kas ir su kuo sutarta dėl „Azovo“ ir tai galinga apsauga  ()

„Yra garantija, kad jie nebus sušaudyti“, – apie į nelaisvę paimtus „Azovo“ karius kalbėjo SBU rezervo generolas majoras.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-05 [Žinios trumpai] „Yra garantija, kad jie nebus sušaudyti“, – generolas majoras atskleidė paslaptį, kas ir su kuo sutarta dėl „Azovo“ ir tai galinga apsauga  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi „Azovo“ kariai, kurie Ukrainos vadovybės nurodymu padėjo ginklus laikinai okupuotame Mariupolyje ir buvo paimti į Rusijos nelaisvę, dabar iš tikrųjų yra „po Raudonojo Kryžiaus stogu“.

Tai interviu Natalijai Moseyčuk pareiškė Ukrainos kariškis ir visuomenės veikėjas Viktoras Jagunas, SBU rezervo generolas majoras, SBU vado pavaduotojas (2014-2015).

Jis pažymėjo, kad „Azovstal“ gynėjai, paklusę įsakymui padėti ginklus, užpildė atitinkamas korteles, kuriose yra ne tik vardas, pavardė, bet ir kontaktai su šeimomis bei galimybė patikrinti, ar šis asmuo yra Raudonojo Kryžiaus vietoje, kaip su juo elgiamasi ir panašiai.

„Civilizuotose šalyse net Antrojo pasaulinio karo metais per Raudonąjį kryžių buvo siunčiami siuntiniai tiems [karo belaisviams], kurie užpildė šias korteles. Turime apie 2000 žmonių, kurie neužpildė šių kortelių, aš labiau dėl jų nerimauju“, – sakė Jagunas.

Kariškis pasakojo, kad dėl „Azovo“ karių grąžinimo dirba tarptautinė koalicija, kuri davė garantijas, kad jie bus iškeisti. Tačiau ekspertas pabrėžė, kad Rusija nori padaryti „papildomą šou“, surengdama parodomąjį pagrobto „Azovo“ teismą.

„Rusijai tai svarbu, tai yra fetišas, kurio ji tikisi. Jiems „Azovas“ yra „speciali operacija“. Jie viską pastatė ant jo“, – įsitikinęs Jagunas.

 

Tačiau jis pažymėjo, kad bent jau Kremlius neleido savo marionetėms iš pseudorespublikų surengti šio teismo savo teritorijoje, kur yra mirties bausmė, o visi „azoviečiai“ buvo perkelti į Rusijos Federacijos teritoriją.

„Tai bent jau suteikia garantiją, kad jų nenušaus“, – mano ekspertas.

Jagunas taip pat pažymėjo, kad visi sužeisti kariai gavo medicininę pagalbą. Ir dėl gydytojų trūkumo tarp įsibrovėlių, kai kurie gydytojai iš „Azovstal“ gali būti su Ukrainos gynėjais ir juos gydyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: