[Žinios trumpai] Ar tikrai Rusija Kyjive sunaikino visus Lenkijos duotus tankus? Ukraina viešai parodė, kokia „karinė įranga ir ginklai“ buvo Kyjive susprogdintose dirbtuvėse  ()

Rusija įžvelgė grėsmę civilinėje gamykloje ir sugalvojo pretekstą jos sunaikinimui. Vėliau gyrėsi, kad sunaikino visus tankus iš Lenkijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija įžvelgė grėsmę civilinėje Kyjivo gamykloje ir sugalvojo paaiškinimą, pažymėjo „Ukrzaliznica“.

Po birželio 5 d. Rusijos įsibrovėlių raketų atakos Kyjivo automobilių remonto gamykloje „Darnitsa“, kelios gamyklos dirbtuvės negali būti suremontuotos.

Apie tai pranešė „Ukrzaliznica“.

„Priešas šį savaitgalį paleido 4 raketų smūgį į „Darnicos“ automobilių remonto gamyklą. Jau 87 metus gamykla remontuoja ir gamina krovininius automobilius, kurioje buvo tik civilinė produkcija: anglis, skalda, rūda ir panašiai. 2022 m. gamykla planavo pradėti grūdvežių gamybą, kurie itin reikalingi Ukrainos derliaus gabenimui. Tuo pat metu Rusija įžvelgė grėsmę civilinėje gamykloje ir sugalvojo pretekstą sunaikinimui: ten remontuojama karinė technika. Daugiau nei penkiasdešimt užsienio ir Ukrainos žiniasklaidos savo akimis matė, kad gamykloje nėra karinės technikos“, – rašoma pranešime.

„Ukrzaliznica“ prisiminė, kad gamykla jau patyrė vieną atgimimą: pastatyta 1935 m., įmonė buvo sugriauta vokiečių užpuolikų, tačiau jau 1943 metais prasidėjo jos restauravimas.

 

„Istorija kartojasi: po Rusijos paleistų raketų gamykla buvo iš dalies sunaikinta – kelios dirbtuvės neberemontuojamos“, – rašoma pranešime.

Primename, birželio 5 d. rytą Kyjive, Darnickio ir Dneprovskio rajonuose, nugriaudėjo keli sprogimai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, apie 6 val. ryto Rusijos ginkluotosios pajėgos iš Kaspijos jūros Kijevo kryptimi paleido 5 sparnuotąsias raketas. Viena oro gynybos raketa buvo sunaikinta virš Kijevo srities Obuchovskio rajono, likusios pataikė į infrastruktūros objektus sostinės šiaurėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(4)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: