[Žinios trumpai] Rusija išveda kariuomenę į Zaporožę: skelbiama, kas čia vyksta  ()

Okupantai pajudėjo link Chersono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai, galbūt, rotacijos būdu išveda kariuomenę iš Melitopolio ir iš dalies Vasiljevskio rajono į Zaporožę.

Pasak Zaporožės srities karinės administracijos „Telegram“ kanalo, jos pirmininkas Aleksandras Staruchas tai pasakė per televiziją, informuodamas apie situaciją regione dėl Rusijos invazijos.

„Aktyvūs karo veiksmai tęsiasi ties demarkacijos linija, kur mūsų kariuomenė duoda tinkamą atkirtį priešui. Susirėmimai vyksta Orechove, Gulyaipolėje, Kamyševakhoje ir netoliese esančiose gyvenvietėse, jose vyksta nuolatiniai apšaudymai", - sakė Starukhas.

Anot jo, Zaporožės srityje tęsiasi gynybos linijų tiesimas, o tai labai padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms atremti įsibrovėjus. Dabar Zaporožės pakraštyje pastatyta daug įtvirtinimų.

Zaporožės srities karinės administracijos pirmininkas taip pat pabrėžė, kad atominės elektrinės darbas ir bendra situacija Energodaro mieste išlieka gyvybiškai svarbiu klausimu. Anot jo, stotis veikia ir toliau, nors darbuotojai patiria nuolatinį spaudimą. Vienaip ar kitaip, atominė elektrinė lieka ukrainietiška ir tiekia elektrą Ukrainos energetikos sistemai.

 

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įvardijo pavojingiausias fronto sritis, tai Zaporožės ir Severodonecko sritis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: