[Žinios trumpai] Kariškiai atskleidė fantastišką istoriją, kaip penkiolikmetis sumedžiojo rusus - išdavė ilgosios šviesos, o tada prasidėjo tikras pragaras  ()

Andrejuj Pokrasai - vos 15 metų, tačiau jis yra patyręs mėgėjiško drono pilotas. Ir kai pirmojoje karo pusėje nuo Žytomyro link Kyjivo judėjo rusų kolona, jo įgūdžių prireikė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai buvo viena iš didesnių priešo technikos kolonų. Pokrasa rusų techniką pastebėjo naktį, nes vienas sunkvežimis per ilgai naudojo žibintus. Informacijos jo prašė ukrainiečių kariai, žinodami, kad jis moka naudotis dronu.

15 metų Pokrasa perdavė kolonos koordinates Ukrainos gynėjams ir nusiuntė kelias nuotraukas. Jis padėjo suorganizuoti efektyvią artilerijos ataką, kuri sunaikino tą koloną netoli Berezovkos gyvenvietės maždaug 40 km nuo Kyjivo. Istoriją patvirtino ir berniuko tėvai, ir „A.Drones“ vadovas, blogeris Jurijus Kasianovas.

Pokrasa teigė, kad išsigando pamatęs tokį didelį konvojų, tačiau buvo pasiryžęs neleisti jam įžengti į Ukrainos sostinę.

Mėgėjiški dronai šiame kare naudojami pakankamai dažnai. Jie praverčia vykdant žvalgybos operacijas, koreguojant artilerijos ugnį, identifikuojant taikinius. Ukrainiečiai mėgėjiškus dronus modifikuoja ir mažiems užtaisams mėtyti ir jais naikina priešo karių grupes bei nešarvuotą techniką. Didesni dronai gali būti pritaikyti ir didesniems RPG užtaisams mėtyti.

(79)
(1)
(78)

Komentarai ()