[Žinios trumpai] Pirmoji lendlizo partija jau pakeliui į Ukrainą! Supersiuntai reikėjo sukurti analogų neturinčią tiekimo grandinę  ()

Pasak prezidento patarėjo, ginklų pervežimą vykdo dideli transportiniai laivai, gebantys atgabenti daugiau technikos nei serija orlaivių. Jis teigė, kad liepos pradžioje jau bus požymių, kad „Lend-Lease“ veikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinė technika iš JAV pagal „Lend-Lease“ (paskolos nuomos) programą Ukrainą pasieks po 2-3 savaičių. Ją į šalį plukdo dideli transporto laivai ir dabar jie jau pakeliui. Apie tai interviu „Feigin LIVE“ kalbėjo prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Anot jo, amerikietiškos ginkluotės perdavimo Ukrainos kariuomenei procesas turi kelis etapus: pakrovimas JAV, plaukimas per vandenyną, atvykimas į Europą ir judėjimas toliau.

„Amerikoje juos krauna ilgai – dvi savaites. Tada 10-12 dienų plaukia per Atlantą, įplaukia į Europos uostus ir iškrauna. Tada važiuoja per visą Europą. Tai trunka mažiausiai mėnesį“, – pasakė jis.

Arestovičius taip pat pridūrė, kad laivai galėtų atgabenti daugiau karinės technikos nei serija lėktuvų.

„Manau, kad liepos pradžioje bus tokių aiškių ženklų, kad „Lend-Lease“ pasiteisino, kurie suprantami net mano labai mylimoms namų šeimininkėms“, – sakė prezidento patarėjas.

Gegužės 9 d. JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė paskolos nuomos dokumentą Ukrainai. Paskutinį kartą ši programa buvo naudojama Antrojo pasaulinio karo metais. Dokumentas leis greitai lizingu arba nemokamai aprūpinti Kyjivą ginklais ir kitais reikalingais daiktais.

 

Birželio 1 dieną buvo pranešta, kad JAV suteiks Ukrainai naujos karinės pagalbos, kurios vertė – 700 mln. dolerių. Be to, Kyjivas gaus tūkstančius „Javelin“ ir „Stinger“, taip pat naują „Switchblade“ dronų žudikų partiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: