Nutekėjo skandalinga informacija: ES be jokio paaiškinimo sušvelnino sankcijas Rusijai – skelbiama, kas įvyko  (2)

Europos Sąjunga žadėjo uždrausti Rusijai naudotis skaitmeninės debesijos paslaugomis, tačiau įrašas apie šį apribojimą dingo iš pranešimo, pristatančio šeštąjį sankcijų etapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidento patarėjas Michailas Podoliakas sakė, kad Europos Vadovų Taryba iš šeštojo sankcijų Rusijos Federacijai paketo pranešimo išbraukė paminėjimą apie draudimą teikti valstybei agresorei debesijos paslaugas. Tai jis parašė savo „Twitter“ paskyroje antradienį, birželio 7 d.

M. Podoliako teigimu, ES iš pradžių paskelbė, kad galimybė naudotis debesijos paslaugomis Rusijai bus užblokuota dėl šeštojo sankcijų etapo, tačiau ES Taryba redagavo savo pranešimą spaudai, kad pašalintų „minimas debesų technologijas“.

„Jokių paaiškinimų iš pareigūnų. Privalome didinti sankcijų spaudimą. Nesusilpninkite“, – įvykį komentavo prezidento patarėjas.

Tinklaraštininkas Antonas Shvetsas irgi atkreipė dėmesį į tai, kad pranešime spaudai dėl šeštojo sankcijų Rusijos Federacijai paketo trūko paminėjimo apie debesijos paslaugų teikimo draudimą. Taigi, vienas iš paketo punktų atrodė taip: „ES uždraus teikti apskaitos paslaugas, ryšių su visuomene ir konsultavimo paslaugas, taip pat debesijos paslaugas Rusijoje“. Tačiau dabar ši frazė atrodo taip: „ES uždraus teikti apskaitos, viešųjų ryšių ir konsultavimo paslaugas Rusijoje“.

 

Primename, kad birželio 3 dieną įsigaliojo kitas ES sankcijų Rusijos Federacijai paketas. Į apribojimų sąrašą visų pirma buvo įtrauktas „Sberbank“ atjungimas nuo SWIFT ir gimnastės Alinos Kabajevos, kurią žiniasklaida vadina „Putino meiluže“, turto blokavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(11)
(3)

Komentarai (2)