[Žinios trumpai] Kremlius įsiutęs: labai populiari Rusijos radijo stotis transliavo antikarinį turinį ir grojo Ukrainos himną, aiškėja, kas įvyko (Video)  ()

Paplokim: Nulaužtas Kremliaus propagandos ruporas „Kommersant FM“ transliuoja Ukrainos himną ir antikarines dainas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandinė radijo stotis „Kommersant FM“ programišių pagalba paversta antikariniu ruporu.

Trečiadienį, birželio 8 d., Rusijos radijo stotis „Kommersant FM“ – svarbus Kremliaus propagandos ruporas – transliavo antikarinį turinį. Redaktoriai teigia, kad į ją buvo įsilaužta. Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“. Tiesioginė Rusijos radijo stoties transliacija kurį laiką buvo pripildyta antikarinio turinio. Ratu sukosi Ukrainos himnas, Andriaus Chlyvniuko dainos „Chervona Kalina“ koveris, taip pat rusų grupės „Nogu Svelo“ kompozicija „We Don't Need War“.

„Kommersant FM“ netrukus „Telegram“ paskelbė skubų pranešimą. Redaktoriai tikina, kad jie patyrė programišių ataką ir stengiasi atkurti transliaciją.

 

Kas įsilaužė į Rusijos radijo stotį, vis dar nežinoma. Anksčiau Dialog.UA pranešė, kad buvo įsilaužta į Rusijos statybų ministerijos svetainę ir grasinama „nutekinti“ vartotojų duomenis. Taip pat buvo rašoma, kad įsilaužta į Rusijos vaizdo įrašų talpinimo įrenginį „Rutube“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: