[Žinios trumpai] Buvęs rusų samdinys paskelbė tekstą su keiksmais, kaip ukrainiečiai įvilioja Rusijos pėstininkus į spąstus ir „sudegina“ - Rusijos artilerija beviltiška  (2)

Andrejus Morozovas, buvęs Rusijos samdinys Ukrainoje, nėra patenkintas rusų taktika Donbase. Pasak jo, Rusijai reikia profesionalios artilerijos, kurios ji neturi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrejus Morozovas šia informacija pasidalino asmeniniame bloge.

„Mūsų pėstininkai, varomi didžiųjų vadų šaksmais „Bėk ten, ten nieko nėra!“, išeina iš įtvirtintų vietų. Priešas juos prisileidžia, bet tada prispaudžia juos kulkosvaidžiais ir galiausiai apšaudo minosvaidžiais ir artilerija“, apie gudrią ukrainiečių spąstų taktiką pasakojo Morozovas.

Pasak jo, panašius spąstus ukrainiečiai rengia ir miesto vietovėse, kur rusus prisileidžia dar arčiau. Tokia situacija, pasak Morozovo, buvo susidariusi prie Svetličnojos, kur ukrainiečiai užgniaužė net 8 rusų šturmo bandymus. Nors ukrainiečių kariai galiausiai buvo priversti trauktis, rusai čia patyrė didžiulių nuostolių.

Morozovas nėra patenkintas ir rusų artilerija, kuri nesugeba užspeisti ukrainos karių. Be to, okupantų situacija yra tokia prasta, kad kariai tiesiog atsisako bėgti į mūšį - ne tik tie, kurie buvo prievarta mobilizuoti, bet ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai.

„Tai yra pokštas, komedija... Artilerija padirba, pasigirsta komanda „pirmyn!“ ir niekas nepuola. „Bėk ten, ten nieko nėra!“ - „Jo, tuoj pat“ - taip atsako pėstininkai, kurie jau daug kartų girdėjo tokį nurodymą ir žino, kaip bus mušami. „Pats bėk!“, pasakoja Morozovas.

 

Pasak buvusio Rusijos samdinio, dėl to karininkai patys turi bėgti priešakinėse gretose. Tai paaiškina didelius aukšto rango karininkų nuostolius Ukrainoje. Bet kartais karininkai taip apgaudinėja savo karius - „Pulkininkas su visa apsauga nubėga, pašaudo į tuščius apkasus, nufilmuoja ir parėjęs rodo kariams - „Va, bėgam?“

(108)
(2)
(106)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: