Į Ukrainos žurnalisto klausimą – „Ką pavogėte iš Ukrainos?" – Lavrovas atšovė: „patys jūs vagys, prakeikti neonaciai“ (Video)  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atvyko į Turkiją aptarti „saugių koridorių“ Ukrainos grūdų eksportui sukūrimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas Ukrainos žurnalistas trečiadienį pasinaudojo Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo vizitu į Ankarą ir uždavė jam nepageidaujamą klausimą apie grūdų eksportą iš Ukrainos.

Lavrovas lankėsi Turkijoje aptarti saugių koridorių Ukrainos grūdų eksportui sukūrimo.

Lavrovo ir jo kolegos iš Turkijos Mevluto Cavusoglu spaudos konferencijai artėjant į pabaigą, Ukrainos žurnalistas Muslimas Umerovas atsistojo ir tiesiogiai kreipėsi į Lavrovą:

„Aš esu iš Ukrainos visuomeninės televizijos, aš noriu užduoti klausimą!“.

Lavrovas buvo akivaizdžiai sugniuždytas dėl netikėto klausimo po kruopščiai suformuluotų pasisakymų spaudos konferencijoje.

„Kokias dar prekes, be javų, pavogėte iš Ukrainos ir kam jas pardavėte?“ – paklausė žurnalistas.

Lavrovas šypsodamasis atšovė: „Jūs, ukrainiečiai, visada nerimaujate, ką galite pavogti, ir manote, kad visi taip galvoja!“

„Mūsų tikslai ten aiškūs, norime išgelbėti žmones nuo neonacių režimo spaudimo. Mes netrukdome vežti grūdus. Kad jie būtų išgabenti iš uostų, Zelenskis turi duoti įsakymą, tai viskas“, – pridūrė jis.

 

Vėliau Stambule gyvenantis Ukrainos visuomeninės televizijos žurnalistas Umerovas paaiškino, kad per visą klausimų ir atsakymų sesiją kėlė ranką, tačiau suprato, kad organizatoriai „neleis man kalbėti“, todėl nusprendė garsiai įsiterpti.

„Surizikavau sutrikdyti spaudos konferenciją, nes visa Ukraina laukia atsakymo į šį klausimą“, – sakė jis.

Ukrainos ambasadorius Ankaroje penktadienį apkaltino Rusiją vagiant ir eksportuojant Ukrainos grūdus, ypač į Turkiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(5)
(25)

Komentarai ()