[Žinios trumpai] Rusijoje rekordinis skundų skaičius dėl Šoigu, rusai sužinojo tiesą ir pradeda ieškoti kaltų  (2)

Prieš porą mėnesių buvo daug spekuliacijų apie Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu sveikatą ir psichologinę būseną. Vienu metu kuriam laikui jis buvo dingęs ir buvo teigiančių, kad jį ištiko širdies smūgis. Tačiau aišku, kad nepasitenkinimas juo Rusijoje auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per keturis mėnesius Rusijoje užregistruoti 1,2 milijonai skundų dėl Gynybos ministerijos darbo. Daugiausia jų - 624 tūkstančiai - užregistruoti balandį. Kas ketvirtas skundas yra susijęs su karu Ukrainoje.

Apie tai rašo portalas „Важные истории“ („Svarbios istorijos“). Politologas Ivanas Preobraženskis teigia, kad rusai pradeda suprasti, kad propaganda jiems meluoja. Be to, pralaimėtas karo etapas, kai rusų pajėgos buvo nuvytos nuo Kyjivo apylinkių, taip pat supurtė pasitikėjimą oficialiomis istorijomis. Politologo manymu, Nuo Kyjivo atsitraukę kariai taip pat turėjo progą susisiekti su artimaisiais, o ir tai pakurstė skundų prieš Šoigu rašymą.

Nors Rusijoje apie tai nekalbama, gandai apie didelius Ukrainoje patiriamus nuostolius yra labai aktyvūs ir girdimi. Juk vyksta laidotuvės, daug žmonių nebegali susisiekti su savo artimaisiais. Rusijos Gynybos ministerija jau nebeatsako į žmonių klausimus apie Ukrainoje kovojančius artimuosius, todėl daug skundų yra susiję su informacijos neprieinamumu.

 

Su kai kuriais artimaisiais susisiekti jau nepavyks. Ukraina skaičiuoja, kad nuo karo pradžios jau žuvo 32,15 tūkstančiai rusų karių.

(118)
(3)
(115)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: