[Žinios trumpai] Pietuose viskas super gerai: Ukraina labai sėkmingai veržiasi link Chersono iš kairiojo flango – naujos pergalės, iki miesto liko vos 40 km  ()

Ukrainos kariuomenė išlaisvino Tavriyskos kaimą, veržiasi Chersono link iš vakarų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai vykdo kontrpuolimo operacijas Pietų fronte. Yra rimta pažanga iš vakarų.

Nuo ukrainiečių pozicijų iš ten iki Chersono liko apie 40 km. „Facebook“ puslapyje Chersono miesto taryba pasidalino geromis naujienomis apie situaciją fronte.

Kairiajame flange Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė Tavriyskos kaimo kontrolę. Miesto taryba paaiškino, kad jis yra „visiškai kontroliuojamas“ Ukrainos gynėjų.

Kariai ir toliau stumia Rusijos Federacijos okupacines pajėgas šia kryptimi, vykdydami kontrpuolimą prieš tris gyvenvietes: Kiselevką, Soldacką ir Aleksandrovką.

Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos ginkluotosios pajėgos sustiprėjo Chersono kryptimi, pasinaudodamos tuo, kad okupantai didžiąją dalį kovinių pajėgų perkėlė į Donbasą. Kontratakos nedelsiant vykdomos iš kelių Pietų fronto flangų.

 

Ekspertai pastebi, kad kol kas nekalbama apie visavertį kontrpuolimą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos jam tik kuria placdarmus, užimančius palankesnes pozicijas, kad palaužtų priešo gynybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(3)
(121)

Komentarai ()

Susijusios žymos: