Rusijos politologas: Kremliaus perversmas jau prasidėjo – kaunasi elito grupės, Putinas nustumtas į šoną  (4)

Karinis nuotykis Ukrainoje smarkiai susilpnino Vladimiro Putino vaidmenį Kremliuje ir jis praranda įtaką, pareiškė Abbasas Galliamovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepavykęs „blitzkrygas” Ukrainoje išjudino procesus, kurie sparčiai veda į diktatoriaus Vladimiro Putino politinę mirtį. Elitas jo nebijo.

Apie tai savo „Facebook” tinklaraštyje rašo Rusijos politikos analitikas Abbasas Galliamovas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad konfliktai tarp Kremliaus elito grupių ėmė persikelti į viešąją erdvę. Pavyzdžiui, Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas susipyko su prezidento spaudos sekretoriumi Dmitrijumi Peskovu. O propagandistas Vladimiras Solovjovas Valstybės Dūmos deputato Boriso Gromovo vardu „užsipuolė” V. Putino paskirtą derybininką Vladimirą Medinskį. Ir tai toli gražu nėra pavieniai atvejai.

Anksčiau, kaip pažymėjo Galliamovas, grupės ginčijosi kitaip. Jos skundė vienas kitą Putinui, kuris ir nuspręsdavo, kokia bus konflikto baigtis. Dabar tos grupės, matyt, nusprendė apsieiti be prezidento.

Ir tai yra pralaimėjimo kare su Ukraina rezultatas, mano ekspertas. Putinas nebėra „aukščiausiasis moderatorius”, kuris kontroliuoja nesutariantį elitą.

„Padaręs milžinišką klaidą ir įsitraukęs į karą, kurio negali laimėti, Putinas prarado neklystančio žmogaus statusą... Anksčiau buvo įprasta sakyti: „Kad ir ką Putinas nuspręstų”, dabar, užsiminus apie jį, pašnekovai dažnai išgirsta: „O ką čia veikia Putinas? Turime patys tai išsiaiškinti”, – savo nuomone dalijosi V. Galliamovas.

 

Jis pažymėjo, kad V. Putinas jau buvo „paralyžiuotas” politiškai. Jis investavo į „silovikus“, o dabar šie perima iš jo valdžią.

Politologas pripažino, kad jie vis dar bijo Rusijos vadovybės. Tačiau jie labiau bijo Saugumo tarybos ir Tyrimų komiteto pirmininkų Nikolajaus Patruševo ir Aleksandro Bastrykino. Susilpnėjus V. Putinui, šie asmenys padidino savo įtaką.

„Putinas greitai tampa savo pretorijonų įkaitu. Netrukus jie galės patys savo nuožiūra suimti bet kurį valdžios atstovą, o V. Putinas bus priverstas bejėgiškai į tai žiūrėti”, – sakė V. Galiamovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(82)
(4)
(78)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: