[Žinios trumpai] Rusijoje skelbiama, kad „kariuomenė pateko į mėsmalę, Ukraina sėkmingai nuleidžia kraują, toliau viskas bus pagal Lietuvos/Lenkijos arba Vokietijos scenarijų“  (1)

Rusijos kariuomenė patiria didelių nuostolių per įnirtingus mūšius Severodonecko-Lysyčansko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas.

Šiandien neįmanoma nuspėti mūšio dėl Severodonecko prognozės. Jau kelias savaites vyksta kruvini mūšiai. Rusams vis dar nepavyksta užimti miesto, o tai, matyt, kelia didelį nerimą Rusijos valdžiai ir asmeniškai Čečėnijos vadovui Ramzanui Kadyrovui, kuris suskubo pranešti, kad gyvenvietę valdo „100 proc.“

„Jeigu Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms pavyks iš ten išmušti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, situacija nelabai pasikeis. Rusijos karių priekyje Donbase laukia daugybė tokių „mėsmalių“, – pripažino Nesmijanas.

„Priešakyje yra Kramatorsko aglomeracija, kurią sudaro daugybė mažų gyvenviečių ir palyginti dideli Slavjanskas ir Kramatorskas…Matyt, tai taps kita gynybos linija... Laukia nauja mėsmalė“, – rašė rusų tinklaraštininkas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos karinės vadovybės planas yra atimti iš Rusijos kariuomenės puolimo potencialą. Kai užduotis bus atlikta, prasidės antrasis etapas. Jeigu Vakarai iki to laiko perduos reikiamą kiekį sunkiosios ginkluotės, prasidės kontrpuolimas. Jei taip neatsitiks, Ukrainai greičiausiai teks sukurti naują gynybos liniją.

 

Šiuo atveju Kyjivo pusėje yra Jungtinė Karalystė, Lenkija ir Baltijos šalys. Jos deda visas pastangas, kad pirmasis scenarijus būtų įgyvendintas. O vadinamoji „senoji Europa“, kuriai atstovauja Prancūzija, Vokietija ir kitos šalys, greičiausiai pritaria dar vieno konflikto įšaldymo scenarijui, kaip 2014–2015 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: