[Žinios trumpai] JAV admirolas: Rusija tuoj patirs, ką reiškia Vietnamo karo pralaimėjimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

magic 2022-06-13 20:10
Geriausia būtų, beja JAV tikrai žino ir svarsto, numesti tik 4 atomines, pirmiausia kaliningradas, toliau bunkeris ir maskvos centras. O RFyno pakalikus, gyventojus, į darbą atstatyti nuostolius. O kaip premija mainais vietoj Taivano nepriklausomybę atiduoti RFyno teritorija Kinijai. Kaip ir viskas isšiprendžia.
vanduo4 2022-06-13 22:36
Labai taiklus palyginimas su Vietnamu: - Vietname buvo kovojama su KOmunistais, deja vietinė sukilėlių valdžia buvo labai silpna (lygiai kaip Afganistane); - Komunistai Vietname buvo remiami per visas sienas iš kaimyninių Komunistinių šalių, bei tos pačios Kinijos. Todėl nesugebėjus nutraukti tą paramą, kovoti buvo labai sudėtinga; - Ir kai tik JAV pasitraukė, Vietnamo sukilėlių valdžia iš karto pasidavė (kaip ir Afganistane); ------- - Tas pats ir Ukrainoje: - Rusija sukurė psiaudo respublikas su tariamais rusais; - Netgi bandė nuversti oficialią Ukrainos vladžią, tačiau niekaip negalėdami sustabdyti vakarų paramos, rusai patiria didžiulius nuostolius bei betkokią moralinę paramą; - Tokiomis sąlygomis laimėti neįmanoma; Pvz.: JAV net nebandė pulti Sirijos, kaip tai darė Afganistane, Irake ar Libijoje, nes Sirijoje nėra kam perduoti valdžios. Ten vidinis gentinis valdymas, kuris toli gražu nėra subrendęs iki valstybinio lgyio. Vienintelis variantas - Kurdai, kurių gyvenimo teritorijos sudaro Irake, Sirijoje ir Turkijoje.
AAA000 2022-06-13 23:02
generolas aiskiai nusisnekejo... Ukraina nera kazkur Afrikoje... uz keliasdesimt tukstanciu km nuo ruskyno burlioku... ten kur daba kariauja putleris - ruskiu sociai gyvena vietoje. kiek amerikieciu gyveno Vietname? ar Afganistane? tai va mulkiai - pamastykit apie tai pirma... tas Ukrainos dalis kur ruskis uzime, ruskiu yra 30-40% net. Kryme vis 50% buvo... ir niekur jie is ten nedings, net jei Ukraina atkovos teritorijas jega. ruskis uzemes teritorija zudo galiu garantuot - pirmiausia ukrainiecius... arba isveza "placiajan" ruskynan - asimiliuot... apie 2 milijonus jau tokiu isveze... sitas karas kitoks. asimiliacinis ir del 2 didziausio pasaulinio naftos-duju telkinio kontroles. amerikieciai ir UK kai pradejo per Ukraina list i ta telkini (Donbase) - putleris nutare nebelaukt... ES sajungai (senajai ES daliai) sitas karas siaip pofig - jiem nesvarbu is ko pirkt, is amerikonu ar ruskiu... del to ir neskuba remt ukrainieciu... ukrainieciai irgi siaip nera sventa karve - ES stojimo reikalavimai yra nepersekiot (del mazumu ir pan) ir nezudyt pilieciu. net turkai nepralenda... va ir turim ka turim... as manau ES stabdo ir del to - nesitiki kad stojimo reikalavimus Ukraina staigiai igyvendins... ypac kai Zelenskis kvailai rekauja - kad priimt iskart turi... plius nelaimineja net dar is jegos pozicijos - tik kelis kaimus perime jega... puses Donbaso 8 metus neatsiime... keli vamzdziai ir keli tankiukai nieko nelemia, deja...