„The Times“: Rusijos ekonomika žlugs greičiau, nei daugelis galvoja – neišgelbės net Kinija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-06-15 14:57
Komentatoriai sakė sankcijos nieko nereiškia - „The Times“ nieko neišmano.
donatasv 2022-06-15 15:16
Ekonomikai pareina krantai, tai suprantama. Bet kitas klausimas kiek ekonomika turės įtakos kariniams veiksmas ir rusijos siekiams ukrainoje.
Benediktas 2022-06-15 15:51
Tikrai turi įtaką. Vienas dalykas kariauti, kai ekonomika puikiai funkcionuoja, o kita, kaip sustojus. Visai kitokias strategijas reikia kurti. Juk žmonėms irgi reikia kažką duoti. Mes visada sakome, kad Rusijos žmonėms nieko nereikia - jie gali ir badu gyventi. Neaišku ar šita prielaida teisinga - seniau daug žmoniu kaimuose gyveno, kai galėjo patys bulvių užsiaugint, o dabar miestiečiasm kas duos už dyką - patiems reikės.
immortallt 2022-06-15 15:53
Kokius karinius veiksmus gali atlikti, jei neturi kuro? Neturėdamas pinigų, net jei apeisi sankcijas, negalėsi pirkti mikrsochemų bent kiek išmanesniems ginklams ir t.t. Omeny kinai neduos dykai. Kinams mainai ką duoti turi mažai ką.
donatasv 2022-06-15 16:13
O kiek gali laikytis iš atsargų? Čia patį karą turiu omenyje Nieks nesiima tokios avantiūros be pasiruošimo. Nors rusas toks padaras, kad neprigėręs nesuprasi, kaip prigersi bus...
iPienius 2022-06-15 16:16
rusijoj negalioja iprasti ekonomikos desniai. pagal ekonomikos dydi uz juos Italija yra didesne, bet karine galia rusai italus lenkia daug kartu. net ir su beveik nefunkcionuojancia ekonomika gales kariaut tol, kol bus zmoniu ir technikos. uz tai jie ir traukia WW2 laiku lauzus, nes jis praktiskai yra nemokamas. daveza iki fronto, ten kazkiek jis pasaudo, kol susidevi arba buna sunaikintas. rusam yra vienodai ar jie pataiko ar ne, nes tiesiog viska sluoja is eiles su artilerija, o artilerijos jie turi praktiskai begalybe, todel greiciau baigsis kareiviai, o ne technika. po WW2 sovietai ruosesi WW3, todel atitinkamai visko ir gamino. didziausia problema yra vakarai, kurie neduoda pakankamai ginkluotes, todel ukrai negali rimto persilauzimo padaryt fronte ir viskas tiesiog tesiasi.
donatasv 2022-06-15 16:37
Viskas teisingai tik šiek tiek reik pridurt. Dabartinį karą su Ukraina jie dar gali išmaitint, bet sankcijoms smogus per kišenę ir galimybėms susiaurėjus, pradings noras kariauti prieš kitus. Taip nato tame tarpe ir mes galime ramiau sėdėt, arba turime laiko pasiruošt tam atvejui, o kas jeigu. Nuo antro pasaulinio karo laikų rusas tik su amerikono pagalba atlaikė vokiečių jėgą, su milžinišku kiekiu prarastų žmonių, kurių jie neskaičiavo. Atlaikyt su amerikonu prieš akį, nu čia labai gerai prigert turi, kad leistųsi į tokią avantiūrą... Prieš nato galimybes kur oras, vanduo, žemė, atstumas ne riba, žvalgybos galimybėmis su senais ginklais nepašokinėsi.
vanduo4 2022-06-16 02:15
1. Sankcijos, pirmiausiai veikia pajamas ir gamybą, bet ne atsargas; - Rusijos kariuomenė yra viena didžiausių Pasaulyje, tad kol ją visą sunaikins, praeis daug laiko, netgi jeigu ekonomiškai Rusija bankrutuos. - Svarbiausia užduotis - išmaitinti civilius, kad šie nesukiltų ir būtų kam kariauti; - Karinis rezervas yra iki 2mln. žmonių, karinės technikos sunaikino gal kokia 30% - tad karas dar užsitęs; - Dabartiniai nuostoliai grynai eksporto sektoriuje, o civilinis gyvenimas yra sąlyginai izoliuotas; 2. Iki metų galo, EU ketino atsisakyti Rusijos dujų, deja Rusija jau dabar užsukinėja dujas. Atrodytų ji turėtų siekti uždirbti iki pat galo, deja nutraukinėja tiekimą kol EU nepasiruošė žiemai; - Tai rodo jog Rusija numatė visišką izoliaciją ir tam pasiruošė: a) maisto krizė - pabėgėlių invazija; b) beždžionių maras; c) energetinė krizė; d) globali infliacija; - Tad tiesiog įdomu, ką galėjo tokio silpno Putinas įžvelgti Vakarų pasaulyje, kad ryžosi tokiai avantiūrai Ukrainoje? Juk jis aiškiai suprato jog Vakarai rems Ukrainą?!!!! - Jis netgi minėjo, jog rusai įpratę gyventi prastomis sąlygomis, o vakariečiai išlepę. Kur jo įsivaizduojama stiprybė?
immortallt 2022-06-16 08:10
Kaip rodo praktika, ruskyne atsargos arba išvogtos, arba jau niekas vogti nenori. Ar tikrai ruskių karinė galia didesnė už Italijos, kai net Ukrainos nepaėmė nieko rimto per pirmą savaitę, nors tikėjosi viską nušluoti? Šiais laikais didelis karių skaičius nieko nereiškia. Na nebent omeny su 1 milijonu karių puoli šalį, kuri viso turi 2 milijonus gyventojų, ir niekas tai šalia nepadeda. Bet net galimybių su tokio dydžio kariuomene į tokią šalį neturėsi, tiesiog butelio kakleliai susiformuos. rusai dujas užsakinėja tam, kad daryti spaudimą rinkai. Užsuka dujas - sumažėja kiekis parduodamas 5% kaina išauga 50% ir atitolina ES galimybę atsijungti nuo jų dujų pilnai. Kitaip sakant, jiems pelninga užsukinėti. ruskiai pasiruošė Oi prajuokinai. Px ruskiams žmonės. Aiškiai nesuprato, kad vakarai taip stipriai rems Ukrainą. Galvojo, kad pagąsdinus dujų užsukimu vakarai nebesikiš. Kaip manai, kodėl praėjusią vasarą nebuvo pildomi dujų rezervai, o per žiemą ir esami ištuštinti iki galo? Taip brangiau yra ruskiams dujas perdavinėti, nei pastoviu srautu visus metus.
donatasv 2022-06-16 08:35
Gaila nerandu procesorių, tame tarpe planšetės ir telefonai, apklausė įmonių vadovus, išdėstė galimybes, kad šiknoje sėdi ir nežino ką daryt.
kukulis4 2022-06-16 11:06
Sia proga, as dar viena karta pasikartosiu pasakydamas, kad labai panasu, jog tokia vakaru strategija ir yra - priverst rusija isnaudot savo rezervus. Duosi Ukrainai pakakamai ginkluotes - isdauzys rusus per greit, tie gali per anksti nusprest, kad gal jau gana. Todel seria po biski. Labai negrazu ukrainos atzvilgiu, bet pragmatiska ziurint is paciu vakaru puses.
immortallt 2022-06-16 14:11
Na tas "šeria po biški" irgi yra įvairūs niaunsai, taip, kai ko neduoda, ką galėtų valdyti iš karto, nes kitos šalys mainais iš NATO didesnių narių nori gauti - naujos technikos su nuolaida ar pan., ar tiesiog patys bijo likti pliki basi. Tada naujesni ginklai, jų duoti negali, nes bus tas pats, kas beždžionė su granata, ginklai kainuoja atsronomiškai daug, o naudos daug nepasieks, nes reikia mokėti naudotis. Taip kad nesuvesčiau tiesiog nori/nenori duoti.