[Žinios trumpai] „Bloomberg“ paviešino oficialią Rusijos ataskaitą apie gegužės mėnesio federalinį biudžetą – situacija katastrofiška, pajamos sumažėjo dvigubai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-06-15 12:22
prispausdins rubliu ir vidaus rinkai bus gerai, o su uzsieniui rubliui nereikia
skimas969 2022-06-15 18:10
To ipienius. Rubliu tai prispausdins, o produkcija uz ka pirks? 1/3 maisto, 3/4 buitines technikos, 9/10 elektronikos yra perkama uzsienyje.... O gal galvoji, kad kinija uz rublius pardavines. O is rusijos naftos ir duju ji neperka daug, pati isgauna.
vanduo4 2022-06-16 02:20
Rusijos grūdų eksportas sudaro iki 20% Pasaulinės rinkos, tad nemanyčiau jog Rusijai gresia badas. Rublio kursą labai gerai suvaldė, finansų rinką atribodami nuo Pasaulinės. Svarbiausia yra išlaukti, kol vakaruose atsitiks kažkas "siaubingo". Na bent jau Putinas visuomet grasino - kad niekas nesupranta rusų kultūros - kokie jie galingi.
immortallt 2022-06-16 07:49
Tik grūdų nevalgysi, reikia juos ir sumalti bent. Badas badas negresia, bet elementariai, kad net pieno produktų neliks rinkoje - tai gresia. Grūdų derlius irgi pradės kristi, kai technikai detalių negaus, agrochemijos ir t.t. Kurso nesuvaldė, tiesiog išjungė kursą iš viso. Apie kokį kursą galima kalbėti, kai keitimas de facto nevyksta? ruskiai neturi prabangos išlaukti. Po 1-1,5 metų bus pilnai persiorientavę gyventi toliau be ruskių. Kitaip sakant, nebeliks jokio spaudimo draugauti su jais ir vykdyti prekybą. Kinai neišgauna daug dujų ar naftos, jei importuoja. Importuoja daug visų energinių išteklių, bet pagrindas importo yra anglis. Dujoms ir naftai reikia produktotiekių, o iš ruskyno tėra siauri vamzdeliai palyginus su tuo, kiek paruduoda į Europą. Laivais prigabenti reikia turėti tiek laivų, uostų, ir pajėgumų perpumpuoti iki uostų, tada dar klientas turi turėti kaip priimti. Viso to nėra, atsirasti gali per kokius 5 metus, bet niekas dėl neaiškios perspektyvos nepuls investuoti.
kukulis4 2022-06-16 14:32
Ka reiskia 'suvalde rublio kursa'? Ta prasme paskelbt, kad dolerius dabar supirkinesim po 60 rubliu uz vieneta nera lygu suvaldyt rublio kursa. Kai rusai prades dolerius pardavinet po 60 rubliu uz vieneta, ir nusidrieks eiles norinciu nusipirkt, va tada bus galima sakyt, kad suvalde.