[Žinios trumpai] Koks pažeminimas Rusijai! Moderniausias šarvuotis jau pradėjo tarnybą Ukrainos pusėje  ()

Rusijos šarvuotas sunkvežimis „Taifūn“ tarnaus Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšyje Sumų srityje, Cholodnojarsko brigados kovotojai užėmė rusišką šarvuotą mašiną. 

Ukrainos kariuomenė užgrobė Rusijos šarvuotą sunkvežimį „Taifūną“ ir pradėjo jį eksploatuoti. Apie tai praneša „Nashe Misto“.

93-iosios atskirosios mechanizuotosios brigados „Cholodny Yar“ karys, slapyvardžiu „Aštuonkojis“, leidiniui pasakojo, kaip buvo užimtas  rusiškas KamAZ „Taifūnas“.

Kaip rašo autoriai, Rusijos kariuomenė šiais šarvuočiais labai didžiuojasi. Invazijos į Ukrainą metu agresorius jau prarado daugiau nei 10 „Taifūnų“. Kai kurie iš jų yra veikiantys ir tarnauja Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

„Šis „Taifūnas“ juda, nors ir buvo pamuštas mūšyje Sumų srityje, Ochtyrkos mieste. Ant šarvuoto stiklo liko skeveldrų pėdsakų. Jis buvo sustabdytas dėl šrapnelio patekimo į pneumatinę sistemą. Broliai norėjo jį pašaudyti iš „Musių" (vienkartinis granatsvaidis, – Focus), bet persigalvojo", – pasakojo kovotojas.

„Taifūnas“ yra universali šarvuota mašina su padidinto saugumo šarvais. Ji yra Rusijos armijoje nuo 2015 m. Iš viso tokių pagaminta apie 260 vnt. Teigiama, kad „Taifūnas“ gali atlaikyti 8 kg sveriantį didelio sprogimo sviedinį. O šarvuota kabina ir stiklai geba apsaugoti nuo 14,5 mm kalibro kulkų.

Pagrindinės „Taifūno“ savybės:

 

● bendroji masė – 24 tonos

● maksimalus greitis – 110 km/val.

● kreiserinis nuotolis - 700 km

● degalų sąnaudos - 81 litras 100 km.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()