[Žinios trumpai] Taivanas pademonstravo „Debesų Leopardą“ - tai yra ne šiaip pėstininkų kovos mašina, o pasiryžimo gintis simbolis  ()

Šiandien Taivano karinės pajėgos nusprendė surengti savo CM-34 šarvuočio demonstraciją. Tai yra jauniausia salos pėstininkų kovos mašina, bet ji vis tiek nėra nauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivano centre surengtoje demonstracijoje žurnalistai galėjo pamatyti vadinamąjį „Debesų Leopardą“ - dar nuo 2002 kuriamą ir nuo 2019-ųjų tarnaujantį aštuonratį šarvuotį. CM-34 iš tikrųjų yra įspūdingai modernus ginklas. Jame telpa 10 karių, jis gali pasiekti 120 km/val. greitį, o 30 mm patranka „Bushmaster II“ neblogai pašiauštų kailį ir silpnai šarvuotoms mašinoms.

22 tonas sverianti pėstininkų kovos mašina CM-34 taps nebloga platforma ir kitiems ginklams, įskaitant 40 mm granatsvaidį ir 105 mm pabūklą. Planuojama ant CM-34 platformos kada nors įkurdinti ir 120 mm minosvaidį.

 

CM-34 pasižymi ir neblogais šarvas, moderniomis ugnies valdymo sistemomis. Tačiau demonstracija Taivane surengta ne šiaip sau.

Taivanas labiausiai remiasi amerikietiškais ginklais, kad apsigintų nuo potencialios grėsmės iš Kinijos. Kinijos Liaudies Respublika nepripažįsta Taivano nepriklausomybės ir laiko salą integralia savo dalimi. Per pastaruosius dvejus metus Kinijos lėktuvai ir laivai ne kartą sukiojosi Taivano apylinkėse. Prasidėjęs Rusijos karas Ukrainoje, regis, privertė Kiniją dar kartą pagalvoti apie Taivano aneksiją - jei pavyks Rusijai, gal pabandys ir Kinija?

Taivanas oficialiai vadinamas Kinijos Respublika - kartais jis netgi vadinamas „Tikraja Kinija“. Kai Kiniją nusiaubė socialistinė revoliucija, demokratiniai lyderiai atsitraukė į Taivaną, kur veikia iki šiol. Taivanas yra demokratiškai valdoma valstybė, kurios nepriklausomybę pripažįsta vos 13 nedidelių šalių. Didžiausia Taivano nepriklausomybę pripažįstanti šalis yra Paragvajus.

 

Taivanas įsigys 305 CM-34 mašinas, 173 jau buvo pagamintos. Taivanas visada remsis amerikietiška ginkluote, bet bent dalį ginkluotės nori gamintis pats. Kas geriau jei ne taivaniečiai žino, ko reikia salos gynybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()