[Žinios trumpai] „Lendlizas“ - ne pabaiga! JAV jau kalba apie naują pagalbos paketą Ukrainai  ()

JAV praneša apie naują karinę pagalbą Ukrainai: harpūninės raketos, sviediniai MLRS ir artilerijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, naujos karinės pagalbos suma siekia apie 1 milijardą dolerių ir bus suskirstyta į dvi kategorijas. Ukraina gaus gynybos ir kitus ginklus, įskaitant priešlaivinius raketų paleidimo įrenginius „Harpoon“, kurie saugos pakrantę.

Baltieji rūmai trečiadienį, birželio 15 d., paskelbė apie naują karinę pagalbą Ukrainai, kurios suma sieks apie 1 mlrd. Tai praneša „Reuters“, remdamasi šaltiniais.

Pagalbos paketas bus suskirstytas į dvi kategorijas:

  • gynybinių ginklų perkėlimas iš JAV atsargų;
  • kiti ginklai, finansuojami pagal Ukrainos saugumo pagalbos iniciatyvą, pagal atskirą Kongreso sankcionuotą programą.

Pasak žurnalistų, JAV perduos Ukrainai papildomų raketų daugkartinėms raketų sistemoms (MLRS), kurios buvo išsiųstos į Ukrainą, taip pat artilerijos šovinius M777 haubicoms ir atsargines dalis.

Taip pat tikimasi, kad Kyjivas gaus antžeminius priešlaivinius raketų paleidimo įrenginius „Harpoon“, radijo ryšio ir naktinio matymo įrenginius.

Kas žinoma apie „Harpoon“ raketas?

„Harpoon“ yra JAV pagaminta raketa, kurią galima paleisti iš antvandeninių laivų, povandeninių laivų, pakrantės įrenginių arba iš oro. Jos maksimalus atstumas yra apie 140-315 km, tai priklauso nuo modifikavimo galimybių. Ji skrenda 864 km/h greičiu, o jos kovinės galvutės masė yra 225 arba 235 kg.

 

Prisiminkime, kad birželio 1 d. Baltieji rūmai paskelbė apie naują karinę pagalbą Ukrainai už maždaug 700 mln. USD.

Anksčiau, gegužės 19 d., buvo pranešta, kad norima aprūpinti Ukrainą raketomis „Harpoon“ ir NSM. Tokia tolimojo nuotolio artilerija padės panaikinti Juodosios jūros blokadą ir atnaujinti žemės ūkio produktų tiekimą į kitas šalis.

 

Gegužės 23 dieną tapo žinoma, kad Danija taip pat planuoja į Ukrainą siųsti priešlaivines raketas „Harpoon“. Pentagono vadovas sakė, kad raketos bus perkeltos siekiant apsaugoti Ukrainos pakrantę.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()