[Žinios trumpai] Po „Ramstein 3“ Patruševas netikėtai paskelbė, kad Rusija skubiai nori taikos, Kyjivas juos siunčia velniop  (9)

Nikolajus Patruševas yra ilgametis Putino bendražygis, vienas svarbiausių Rusijos saugumo žmonių. Nuo 2008-ųjų jis vadovauja Rusijos Saugumo tarybai, anksčiau buvo FSB direktorius. Patruševas yra vienas iš artimiausių Putino patarėjų saugumo klausimais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-17 [Žinios trumpai] Po „Ramstein 3“ Patruševas netikėtai paskelbė, kad Rusija skubiai nori taikos, Kyjivas juos siunčia velniop  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitaip tariant, Patruševas yra svarbus žmogus Rusijoje ir jo žodžių Putinas įprastai klauso. Šiuo metu jis ragina derėtis dėl taikos Ukrainoje. Pasak jo, Rusijos valdžia yra labai suinteresuota politinio ir diplomatinio sutarimo radimu.

„Rusija rodo susidomėjimą pasiekti susitarimą kaip įmanoma greičiau diplomatiniu ir politiniu lygmeniu. Tai padėtų nutraukti konfliktą. Bet derybų procesas, gaila, Ukrainos yra įšaldytas“, skundėsi Patruševas.

Jis taip pat pabrėžė, kad derybas sustabdė JAV ir Jungtinės Karalystės Kyjivui daroma įtaka. Iš tikrųjų Kyjivas nenori derėtis iš silpnosios pozicijos. Rusija net nenori derėtis dėl Krymo ir Donbaso – šie klausimai Rusijos pozicijoje yra nepajudinami. Ukraina nori juos išjudinti karinėmis priemonėmis ir nori pasiekti situaciją, kai su Rusija galės derėtis iš lygių pozicijų.

(153)
(4)
(149)

Komentarai (9)