Dirbtinis rublio kainos sukėlimas žiauriai smogė į pelningiausią Rusijai vietą: A. Lukašenka nebeturi kuo susimokėti už rusiškas dujas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

radioaktyvas 2022-06-21 16:30
Tai priklauso nuo emisijos mechanizmo ir problema stiprus rublis dėl ko svarbu reguliuoti rublio kiekio patekima į rinka pagal norimo kurso išlaikyma su norima valiuta. Todėl štampuojant rublį svarbu nusistatyti tinkama emisijos kiekį ne vien prisirišant prie fiksuotų atsiskaitymų. Aišku aš prieš kara UA, bet tokia laboratorija dažnai nepasitaiko.
radioaktyvas 2022-06-21 18:01
Jei ekonomika ateityje išsilaikys tikriausiai reikės daryti atidėjimus kas ketvirčius stabdant infliacijos išsibėgėjima, nes valiutos supirkimo mechanizmo nėra. Aišku svarbu sukurti infliacijos stebėsenos metodus nustatant ar infliacija atsiranda dėl didėjančios perkamosios galios ištraukiant bobutės pinigus iš kojinės ar emisijos lagas ar tiesiog pabrango viena ar kita prekė, o dėl ko pabrango čia kitas reikalas.
vanduo4 2022-06-22 20:41
Gal gali paaiškinti paprasčiau? Nesu didelis finansų specialistas. Dėkui. Kaip apskritai infliacijos kontrolė atliekama pinigų kiekio rinkoje mažinimu? Mokestinius pinigus valstybė "sudegina" negražindama į rinką ar kaip?
radioaktyvas 2022-06-22 21:44
Aš ir nespecas,bet surinkus mokesčius viršplaninio kiekio nepaleisti į rinka ar neužspausdinti papildomai gavus atsiskaityma už resursus, išlaikant optimalų infliacijos ir pinigų kursa. Kanalai ten visokie nuo išmokų mokėjimo iki palūkanų kėlimo, o kas geriausia jau turi valdžia apsispresti ar net nustatyti palūkanas pagal ūkio šakas. Tiesiog situacija nestandartinė ir matyt instrumentus reikės kurti nestandartinius
immortallt 2022-06-23 07:48
radioaktyvus, pinigų spausdinimas būtent ir siejasi su išleidimu daugiau pinigų į rinką, nes šiuo atveju, valstybė nori nupirkti daugiau paslaugų/prekių iš savo šalies gyvntojų. Bet su rublio kursu dabar tai mažai susiję. Rublio kursas dabar palaikomas iš esmės to, kad gyventojai nebeturi galimybės įsigyti užsienio valiutos legaliai. Jų turėta užsienio valiuta finansinėse įstaigose yra atimta. Įmonėms irgi valiutos įsigijimas yra labai labai stipriai apribotas. Jei tik rinką paleistų, rublis nuvertėtų 90%.