Didžiulis skandalas JK – dėl nutekinto kareivinių sekso orgijos vaizdo įrašo, šimtams britų karių uždrausta dalyvauti NATO misijoje  (1)

Pranešama, kad moteris į kareivines buvo atvežta „net 31 kartą per penkis mėnesius“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų desantininkams uždrausta dislokuotis į NATO pratybas Balkanuose po to, kai internete nutekėjo vaizdo įrašai, kuriuose kariai kareivinėse surengė orgiją su civile moterimi.

Kaip rašo Londono „The Times“, karo policija anksčiau šį mėnesį pradėjo tirti 3-ojo bataliono parašiutininkų pulko desantininkus. Birželio 7 d. laikraštis „The Times“ pranešė, kad socialiniuose tinkluose „buvo platinami vaizdo klipai“, kuriuose užfiksuota civilė moteris, dalyvaujanti orgijoje su desantininkais Melvilio kareivinėse.

Pranešama, kad vaizdo įrašuose buvo matyti „seksualinė veikla skirtingose ​​bazės vietose“, rašo „The Times“. Britų armijos tyrimas parodė, kad moteris į kareivines buvo atvežta „net 31 kartą per penkis mėnesius“.

Sprendimas neleisti į dislokuotibatalioą buvo priimtas praėjus mažiau nei savaitei po to, kai generolas seras Patrickas Sandersas pradėjo eiti Jungtinės Karalystės armijos vadovo pareigas. Birželio 16 d. Sandersas išsiuntė laišką aukštesniems lyderiams, pavadindamas desantininkų elgesį „nepriimtinu ir kenkiančiu kariuomenės reputacijai“.

Nors tyrimo metu buvo nustatyta, kad „joks nusikaltimas nebuvo įvykdytas“, Sandersas teigė, kad toks elgesys ir vėlesni vaizdo įrašai galėjo būti panaudoti „moterims niekinti“.

 

Kariai ruošėsi dislokuotis į Balkanus 10 dienų karinėms pratyboms su NATO sąjungininkais. Tačiau Sandersas laiške teigė, kad „šiuo metu nėra pasirengęs rizikuoti NATO misija ar Didžiosios Britanijos armijos reputacija dislokuodamas šiuos desantininkus“. Šis dalinys anksčiau buvo dislokuotas Afganistane pernai rugpjūtį Talibanui konsoliduojant valdžią.

Vietoj to lyderiai svarsto galimybę siųsti kitą batalioną į NATO pratybas Balkanuose, rašo „The Times“. Nutekintuose vaizdo įrašuose dalyvavę kariai taip pat bus atleisti nuo dalyvavimo kitoje būsimoje bataliono rotacijoje.

 

Pastarasis skandalas toli gražu nėra pirmasis su seksu susijęs incidentas britų kariuomenėje. Kaip pranešė laikraštis „The Times“, branduolinio povandeninio laivo įgula 2017 m. tariamai surengė „vakarėlius, kuriuose plačiai vartoti narkotikai, kol povandeninis laivas buvo prišvartuotas JAV, kad paimtų branduolines galvutes“.

Visai neseniai 3-ojo bataliono kariai buvo apkaltinti „neprofesionaliu elgesiu“ per gegužės mėn. pratybas Šiaurės Makedonijoje, pranešė „The Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai (1)