[Žinios trumpai] Ukraina rodo galią - smogė okupantams Kryme, sėkmingą ataką patvirtino Arestovičius  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius pranešė, kad Ukrainos kariuomenė sėkmingai smogė Rusijos Federacijos okupuotam Krymo pusiasaliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina kartoja, kad su laiku atsiims visas savo Rusijos atplėštas teritorijas, įskaitant Krymą - pusiasalį, kurį Rusija neteisėtai aneksavo dar 2014 metais. Dabar Oleksijus Arestovičius praneša, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudavė sėkmingą smūgį kariniai infrastruktūrai Kryme.

„Krymui suduotas smūgis, galiu pasakyti iš karto. Ir jie pataikė gerai. Atakuotas vienas iš karinių objektų. Ir tokių atakų bus daugiau. Ko čia kuklintis, kai kalbama apie tai? Iki Krymo išvadavimo taip bus ir toliau“, teigia Arestovičius.

Rusija laiko Krymą savo teritorija ir net nesutiktų dėl jo derėtis. Nepajudinama Maskvos pozicija, kad Krymas yra Rusijos teritorija, buvo viena iš priežasčių, kodėl Ukraina nebematė galimybių tęsti derybas. Ukraina negali pripažinti Krymo Rusijai, Rusija negali nustoti to reikalavusi - esminis nesutarimas tapo nepajudinamu stulpu. Tačiau Ukraina nereikalauja, kad Rusija iš karto paliktų Krymą - atsitraukimas į vasario 23 dienos pozicijas taptų puikiomis sąlygomis derėtis. Be to, Ukraina siūlė Rusijai palikti Krymo klausimą ramybėje 15 metų, bet Kremliui tai netinka. Todėl dabar rusų kariai Kryme dažniau žvalygisis į dangų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(167)
(7)
(160)

Komentarai ()

Susijusios žymos: