Saugumo ekspertas apie „Killnet“ kibernetinę ataką Lietuvoje: kokia kariuomenė, tokie ir hakeriai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-29 00:52
Jei jau lietuviai pačioje karo pradžioje per TV reklamavosi, kad susibūrė į kompaniją ir vykdo kibernetines atakas prieš RU/BY ir niekam neužkliuvo kaip teisės pažeidimas, tai ten apskritai iš RU teisės nėr ko tikėtis Pamenu 9/11 kaip arabų šalys ošė. Tai dabar lygiai taip pat t.lt ošia po UA sėkmingų atakų. Ale mūsų kėslai geresni, tai galim švęsti skerdynes Teroristus valdžioje reik naikint (kuriuos beje patys ir šėrėme). Bet tam reikia paskelbti karą. Kadangi visi apsimyžę, tai laukia kol UA savo sąskaita už mus tai padarys. Skaudžiausia bus tai, kad net ir po viso šito genocido, gyvi liks tie, kurie jį pradėjo arba juos pakeis tokie patys "visiems grasinu" fanatikai. Su Š.Korėja jau seniai reikėjo susitvarkyt, RU, BY ir tos pačios CN diktatoriais.
lizunas 2022-06-29 09:38
Specialistas matai… Mūsų institucijos tiesiog atjungė sistemas ir tiek. Ir tai vadinasi susitvarkymu… nors tai panašu į pasidavimą. DDos “atjunginėja” sistemas jog vartotojai negalėtų prisijungti, sukelia nepatogumų, ar net nuostolių, o čia patys atjungė… Jokio pasiruošimo iš LT institucijų, ypač valstybinių… Pamenu kai aš Kultūros ministerijos puslapyje buvau radęs kritines klaidas, per kurias laivai į DB galima buvo patekti, rašiau jiems laišką ir nieko jo nedarė, iki kol visų ministerijų puslapių nesunaujino…
Benediktas 2022-06-29 10:15
Nori, kad NATO užpultų Rusiją? Neskubėk.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-29 11:42
Šitų priemonių turi imtis visos šalys, priklausančios JTO - tai praktiškai visos pasaulio šalys! Kadangi Rusijai nusispajuti ant TTT, vadinasi belieka imtis karinių priemonių prieš šią šalį, o tiksliau, prieš tą šalį užgrobusius teroristus!
Benediktas 2022-06-29 11:51
Dabar sunki situacija Rusijai dėl Kaliningrado bus, kaip tik Rusija ir gali imtis provokacijų prieš NATO. Palikim jai pirmenybės teisę. Kad paskui niekas nesakytų, kad NATO negynybinė organizacija. Pats žinai, kad JTO neįgali, nes Rusija viską vetuoja. NATO kantrybė šiuo metu auksas. Vis tik Rusija - branduolinė valstybė. Sankcijos daro savo darbą pamažu.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-29 12:23
Ką tik perskaičiau, kad Zelenskis jau kreipėsi į JT dėl Rusijos galimybių: V. Zelenskis ragina JT Saugumo Tarybą nubausti Rusiją Netikėtame savo kreipimesi į JT Saugumo Tarybą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareikalavo imtis veiksmų prieš Rusiją dėl jos atakų Ukrainoje. Rusija negali dalyvauti institucijos diskusijose ir balsavimuose, kol tęsia savo „terorizmą“ pirmiausiai prieš ukrainiečių civilius, sakė jis vaizdo ryšiu. „Raginu jus iš teroristinės valstybės delegacijos atimti jos teises“, - teigė V. Zelenskis. Ukrainos prezidentas, be to, reikalavo nepriklausomo Rusijos karinių veiksmų tyrimo. „Būtina įsteigti tribunolą, kad būtų ištirta viskas, ką rusų pajėgos padarė ukrainiečiams“, - sakė V. Zelenskis. Jis išvardijo virtinę Rusijos atakų, per kurias žuvo niekuo dėti žmonės, įskaitant vaikus ir senjorus.
Benediktas 2022-06-29 12:29
Va tokiais žingsniai eiti - gera strategija. Kokie tavo spėjimai, ar JTO panaikins Rusijai balsavimo teisę?
Laurynas19 2022-06-29 13:21
Kurie čia turėjo mirti, kad būtų "nieko tokio" jog žuvo.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-29 14:25
(JTO) arba Jungtinės Tautos (JT) – tarptautinė organizacija, kurios tikslas yra palaikyti tarptautinę taiką ir saugumą, plėtoti draugiškus tautų santykius bei siekti tarptautinio bendradarbiavimo". Šiuo atveju Rusija (Rusijos valdžia) eina prieš šitą idėją - vadinasi ji tokia kokia yra negali būti sistemos dalis. Ir jeigu sąžiningi principai, t.y. teisinė sistema, nesugeba su tuo susitvarkyti, tai arba teisinė sistema abejingai veikia, arba ji yra bejėgė. Tad jeigu teisiškai užkirsti kelią šiam terorizmui neišeina, vadinasi belieka pritaikyti fizinę jėgą - taikinių pašalinimą! Ir tai ne kažkokia NATO misiją - tai kiekvienos šalies pareiga!