[Žinios trumpai] NATO gali priimti Ukrainą! Paskelbė svarbiausią sąlygą  (2)

Aljanso generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo teigimu, Ukrainos stojimo į NATO klausimas gali būti svarstomas tik pasibaigus karui su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina bus laikoma kandidate į Aljansą tik pasibaigus karui su Rusija. Tai pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas per susitikimą su JAV prezidentu Joe Bidenu Madride, birželio 29 d.

„Pažanga, kurią vakar matėme su Suomija ir Švedija, labai tiesiogiai rodo, kad NATO durys lieka atviros. Nėra nuovargio dėl Aljanso plėtros“, – sakė Stoltenbergas. Anot jo, Ukrainos narystės NATO klausimui – ne laikas. Nes dabar Ukrainos vyriausybės tikslas yra laimėti karą su Rusija.

„Ir tai yra tas reikalas, kurį mes visiškai palaikome. Ir jei Ukraina vėl norės kalbėti apie tolesnius žingsnius, tada grįšime prie šio klausimo“, – reziumavo NATO generalinis sekretorius.

Tuo pat metu Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba interviu žurnalistams pabrėžė, kad Aljansas nesiėmė jokių žingsnių, kad paspartintų Ukrainos įstojimą į NATO nuo pat plataus masto karo su Rusija pradžios.

 

„Narystė NATO yra įtvirtinta Ukrainos Konstitucijoje. Antra, NATO parodė, kad tai yra veiksmingiausias saugumo mechanizmas Europos erdvėje“, – sakė Kuleba.

Jo nuomone, Ukrainai įstoti į NATO neužteks tik savo noro – būtina, kad to norėtų ir Aljansas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(2)
(64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)