[Karšta naujiena!] JAV įvedė sankcijas Kinijai už technologijų tiekimą Rusijos kariuomenei: kas žinoma?  ()

Kai kurios Kinijos įmonės ir toliau sudaro sutartis su rusais net ir po invazijos į Ukrainą, pranešė pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prekybos departamentas įvedė sankcijas penkioms bendrovėms iš Kinijos už technologijų tiekimą Rusijos kariuomenei.

Apie tai praneša „The Wall Street Journal“.

Departamento atstovai teigė, kad dar prieš invaziją į Ukrainą Kinijos įmonės tiekė savo produkciją į Rusijos Federaciją, o prasidėjus plataus masto karui toliau sudaro sutartis su Rusijos organizacijomis, kurioms taikomos sankcijos.

Pareigūnai nepatikslino, apie kokias technologijas kalbama, tačiau žinomi įmonių pavadinimai: „Connec Electronic Ltd.“, „King Pai Technology Co.“, „Sinno Electronics Co.“, „Winnninc Electronic“ ir „World Jetta (H.K.) Logistics Ltd.“.

Be to, Kinijos elektronikos technologijų grupės korporacijos 13-asis tyrimų institutas (CETC 13) ir jo kontroliuojama institucija ir toliau padeda „įtartinoms organizacijoms“ iš Rusijos Federacijos, nors joms taikomos sankcijos nuo 2018 m.

„Kinijos pozicija Ukrainos klausimu yra nuosekli ir aiški. Mes atliekame konstruktyvų vaidmenį palengvindami taikos derybas ir neteikiame karinės pagalbos konfliktuojančioms šalims“, – sakė Kinijos ambasados ​​Vašingtone atstovas.

 

Pramonės viceministras Alanas Estevesas pridūrė, kad sankcijų sąrašo išplėtimas yra galingas signalas žmonėms ir organizacijoms visame pasaulyje.

Kaip pabrėžia „The Wall Street Journal“, tai pirmas kartas, kai JAV valdžia įvedė apribojimus Kinijai, tariamai remiant Rusiją kare su Ukraina. Kaip birželio 28 dieną NATO viršūnių susitikime Madride sakė patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas, vykstant karui Ukrainoje, JAV turi neleisti Kinijai teikti karinės paramos Rusijai įrangos tiekimo forma. Jis taip pat pabrėžė, kad nematyti, jog kinai masiškai vengtų JAV sankcijų ar siųstų karinę techniką rusams.

 

Petersono tarptautinės ekonomikos instituto analitikas Martinas Chorzempa žurnalistams sakė, kad eksporto apribojimai Rusijai veikia ne tik dėl Kinijos. Pasak jo, nuo invazijos pradžios Kinijos ir Rusijos eksportas, palyginti su 2021 metų antrąja puse, sumažėjo 38 %, o bendras Kinijos eksportas per tą patį laikotarpį sumažėjo 8 %.

Anksčiau jie rašė, kad Kanada atėmė iš Rusijos pažangias technologijas, kurios gali būti panaudotos kariniams tikslams. Dabar uždrausta eksportuoti kvantinių kompiuterių įrangą, elektroninius mikroskopus, programinę įrangą puslaidininkiams gaminti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)

Komentarai ()