[Žinios trumpai] Naujausias „Gazprom“ sprendimas sukėlė paniką: žlunga „Gazprom“ akcijos, iš paskos prasidėjo kainų kritimas visoje akcijų rinkoje  ()

„Gazprom“ akcijos krito 30 %: Rusijos Federacijos vertybinių popierių rinka žlunga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos dujų monopolininko „Gazprom“ akcijos atpigo daugiau nei 30 proc. Tai tapo žinoma po prekybos Maskvos biržoje rezultatų.

Maksimalus kritimas buvo 32,32 %, iki 207,699 rublių už vienetą vakar, 10:57 Maskvos laiku. Tokį staigų kritimą paaiškina investuotojų reakcija į „Gazprom“ akcininkų susirinkimo sprendimą nemokėti rekordinių dividendų už praėjusius metus.

„Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Familas Sadygovas, kalbėdamas su RBK, pažymėjo, kad dabartinėje situacijoje nepatartina mokėti dividendų už 2021 m.

„Šiuo metu „Gazprom“ prioritetai yra investicijų programos įgyvendinimas, įskaitant Rusijos regionų dujofikavimą ir pasiruošimą artėjančiai žiemai. Žinoma, turime būti pasirengę vykdyti savo įsipareigojimus mokėti mokesčius padidinta suma“, – pabrėžė Sadygovas.

„BKS Mir Investments“ ekspertai pagrindiniu dujų bendrovės akcijų patrauklumo veiksniu vadina dividendų išmokėjimą. 2021 m. mokėjimų atšaukimas ne tik atims iš investuotojų galimybę gauti mokėjimus, bet ir sukurs riziką mokėjimams ateityje. Analitikai sutiko, kad monopolininko žingsnis yra stiprus neigiamas veiksnys akcijoms.

 

Direktorių valdyba akcininkų susirinkime iškėlė klausimą dėl 1,244 trilijono rublių dividendų išmokėjimo. Akcininkai šiuo klausimu balsavo „prieš“, – pridūrė „Gazprom“ atstovas Sergejus Kuprijanovas.

Dividendus mokėti atsisakoma dėl papildomų mokesčių „Gazprom“, kuriuos Finansų ministerija siūlė įvesti nuo šių metų rugsėjo iki lapkričio. Iniciatyvą dar svarsto Valstybės Dūmos deputatai.

Kalbame apie Rusijos Finansų ministerijos idėją padidinti naudingųjų iškasenų gavybos mokestį iki 416 milijardų rublių. Pareigūnai šią priemonę aiškina aukštomis dujų kainomis Europos rinkose.

 

„Gazprom“ akcijų žlugimas po žinios apie dividendų nemokėjimą privedė prie kainų kritimo visoje Rusijos Federacijos akcijų rinkoje, rašo „Interfax“.

Maskvos biržos indeksas nukrito 5,6 proc., o RTS indeksas (pagrindinis Rusijos akcijų rinkos rodiklis, – red.) – 5,2 proc. Daugumos „mėlynųjų žetonų“ (didžiausių, likvidžių ir patikimų stabilius pelningumo rodiklius turinčių įmonių akcijos – red.) kainos Maskvos biržoje smuko per 8,3%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(4)
(49)

Komentarai ()