Ar gali rusai savo idiotiškais veiksmais susprogdinti Zaporožės atominę elektrinę? Paviešino, kokia galinga yra apsauga, atlaikytų branduolinį karą  ()

Černobylio ir Zaporožės atominės elektrinės yra visiškai skirtingos: „nelyginkite jų“, - teigia Ždanovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-02 Ar gali rusai savo idiotiškais veiksmais susprogdinti Zaporožės atominę elektrinę? Paviešino, kokia galinga yra apsauga, atlaikytų branduolinį karą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas teigė, kad Zaporožės atominė elektrinė, esanti Energodare, yra paruoša net nedideliam branduoliniam karui. Savo „YouTube“ kanale jis išreiškė abejones, kad rusų įsibrovėliai sugebės ją sunaikinti, pasitelkę įprastinius ginklus.

„Net jei ir bus sustabdyti technologiniai procesai, nepamirškite, kad visi reaktoriai turi kelis apsaugos sluoksnius. Nežiūrėkite į Černobylį, nelyginkite. Černobylyje eksperimento tikslas buvo rasti ribinę reaktoriaus būseną prieš sprogimą. Iš esmės, kad ir kaip juodai skambėtų humoras, eksperimento tikslas buvo pasiektas", – pažymėjo jis.

„Šiandieninis reaktorius, kuris veikia normaliai, turi krūvą blokavimų ir apsaugą, reaktorius blokuoja aktyviąją zoną ir ją užgesina, atvėsina. Reaktorių paleisti iš naujo yra didžiulė problema. Bet kokiu atveju, net ir susidarius avarinei situacijai, suveikia įprasta sistema, kuri užgesina reaktorių".

 

Ždanomas taip pat išreiškė abejones, kad mūšiai vyks toje vietoje, kur yra ši atominė elektrinė. Ekspertas pažymėjo, kad rudenį ši teritorija gali būti išlaisvinta nuo rusų įsibrovėlių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()