Pradėtas vienas svarbiausių energetikos projektų Lietuvoje: užtikrins galimybę dirbti izoliuotu režimu, tai pirmoji tokia sistema Baltijos šalyse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-07-01 21:43
Protingas projektas su protingu sprendimu, kaip jį įgyvendinti. Ta patį galėjo padaryt ir su dujų saugykla ir laivu. Būtų išsaugota daug lietuvių Lietuvoje ir nereikią emigruoti. Bet ne paskola už 9 proc palūkanas.... aš sau tokių paskolų neimu, o čia valstybė.
Benediktas 2022-07-01 21:51
O kur parašyta dėl paskolos procentų?
donatasv 2022-07-01 22:13
Eu finansavimas parašyta, tai jau nebus nesąmonių, nes priežiūra eis iš eu projektui. Tokių nesąmonių eu neleistų. Jei ir skolinosi apie 15% nuo sumos, ko manau nelabai buvo nes netokie ir dideli pinigai valstybei.
Benediktas 2022-07-01 23:09
O kur radai parašyta, kad paskolos palūkanos 9%?
donatasv 2022-07-02 00:41
Per žinias kažkada sakė. Kai žalieji buvo valdžioje ir traukt pradėjo info apie laivą. Tada buvo paskelbtos paskolos sąlygos su procentais. Visa schema labai primena putkino chebros pinigų plovimo schemas... dėl to žalieji ir pyko ant koncervų ir traukė jų nesąmones į dienos šviesą. Kaip po viso šito galima užmerkti akis ir toliau garbinti koncervagius man nesuvokiama, nu jau pritemkim jie iš šitų procentų nesipelno, vyriausybės galvai pasirašyt tokį pasiūlymą su tokiais €% yra neatleistina klaida... visi toliau jiems plojat čia turėjo galvos lėkt po tokių nesąmonių, o ką matom kaip buvo taip liko.
Dannas3 2022-07-02 11:58
Ai gal nebepjauk. Nesuprantu as tokiu, jau buvai taigi suvartytas karta kai jau skleidei tuos pacius kliedesius. Praejo keli menesiai ir vel jis tas pacias janutienes demagogijas skleidzia. Gal gali primint kaip ten baigesi karbauskio sutves tyrimas sia tema? Kiek pamenu tai visiskai gedingai pasigaidino, ypac kai svedu bankai suvarte Jakeliuna, kai anas bande interpretuot isvadas pagal save.
donatasv 2022-07-02 12:09
Varyk kiek nori. Pripažinau kad laivas reikalingas bet taip kaip visa tai pasiekė niekad nepripažinsiu kaip gėrio. Taip kad ciaupk nasrus ir eik rūkyt koncervu vata kol tau jie stato panašiai kaip Putinas. Man nereik nei jakeliuniu ar kitų, kad suprasčiau 13milijardu litų už 9% palūkanas yra totalus debilizmas.
Dannas3 2022-07-03 10:01
Cia geras klausimas, nes tik dabar pats pastebejau, kad tas bukena maišo laivo isigijimo salygas, su Kubiliaus vyriausybes paimta paskola, kuri neturi nieko bendro su laivo isigijimu.
immortallt 2022-07-03 11:58
Čia jau net nekalbant, kad tuo metu paskolos palūkanos 9% buvo normalios, nes tokios rinkos sąlygos buvo. Tas rinkos sąlygas iš dalies sukūrė Kirkilas su savo chebra, Uspaskiu ir panašiai. Ar laivą buvo galima pigiau įsigyti? Žinoma, visada viską galima pigiau įsigyti. Pvz., 5 metais vėliau perkant, kai sumažėjo palūkanos, būtume sulaukę savo eilės gamykloje, o ne iššokę į eilės priekį paimdami jau užsakytą laivą. Ar tai būtų buvę sumoje pigiau? Tutirnt omeny, kiek permokėdavome už dujas, tai ne. Turint omenyje, kad atėję putlerio pakalikai į valdžią tokį projektą būtų nutraukę, jei tik būtų palikta galimybė, tai dzin kiek kainavo. Jei neturėtume terminalo, Achema šią žiemą būtų kukavus visai. CŠT irgi būtų buvę problemų. Ir ne už tokias sumas problemų būtų buvę, kiek terminalas viso kainuoja.
immortallt 2022-07-03 12:21
Ir kol dar nepradėjai, ne mažesnio pirkti nebuvo protinga, nes mažesnį nupirkus dujas galėtume gauti tik iš Roterdamo berods ir rusų. Ir tiek pačių dujų kaina, tiek ir pervežimo kaina būtų daug didesnė. Dabar mes tapome tuo "Roterdamu", t.y. siūlome dujų bunkeriavimo paslaugą, kuria ir naudosis suomiai. Taip pat terminalas statytas taip, kad užtektų dujų per šalčius, jei latviai su Inčiukalniu nebūtų susitvarkę. Šįmet terminalas dirba didesne nei 100% apkrova ir išlaikymui pinigų jam nebereikės atskirai, užsidirbs iš dujų perpardavimo. Ir pirktas buvo ne tik terminalas, bet ir jo eksploatacijos paslaugos. Galima pirkti be jų, taip, būtų pigiau, tik niuansas, Lietuvoje neturėjome jokių kompetencijų, t.y. net neturėjome kas galėtų personalą surinkti. O populistai butkevičius su uspaskiu ir skardžiumi priešakyje, pasirūpino, kad terminalas sumoje dar labiau pabrangtų - išilgino laikotarpį ir iš esmės panaikino galimybe atsisakyti terminalo. Viskas, kad tik pakenkti Lietuvai ir pasikelti savo reitingus bet kokia kaina. Kai nesupranti kas vyksta, atrodo, kad į gera, bet čia kaip ir su kojos nupjovimu - atrodo, kad gydytojai nori pabloginti tau gyvenimą, bet alternatyva yra mirtis. Populistai rėkia tik apie tai, kad vaikščioti negalės ir koją nupjaus, ir tyli, kad jei jei kojos nenupjaus, kelių dienų bėgyje mirs.
immortallt 2022-07-03 12:25
O jei į temą, akumuliatoriai elektros tinkle ne tik dažnį užtikrins ir pirminį balansą palaikys, bet ir padės mažinti nuostolius elektros tinkle, didindami atitikimą tarp paklausos ir pasiūlos. Taip pat jei teisingai parinko vietą (paskutinį kartą kai bendravau su atsakingais asmenimis akumuliatorių klausimu, taip ir buvo), leis padidinti instaliuotą atsinaujinančių šaltinių galią palankiausiose tam vietose. Ir kitose šalyse akumuliatorių irgi jau atsiranda, tiek kad niekas nepuola keisti esamos sistemos į naują vien dėl iš inercijos, ar reguliuotojo trumparegiškumo. Trumparegiškumo, nes jei pirminį rezervą užtikrina dujos, tai su tokiomis dujų kainomis, atsiperka kelių mėnesių bėgyje akumuliatorius. Su labiau įprastomis - kelių metų bėgyje. Tarnavimo laikas bent apie 30 metų.
donatasv 2022-07-03 18:01
Kliedi su savo normaliomis palūkanomis. Kam reikė eit į privačius fondus? Kam reikė apeit Europos sąjungos pinigų spausdinimo mašiną. 30milijonų eurų palūkanų į mėnesį vietoje 10 kuriuos galėjo mokėt, jei būtų ėją su Europos valiutos fondais. Koncervai buvo valdžioje sudarė daugumą jie už tai ir atsakingi. Visi galėjo imt normaliomis palūkanomis tik ne Lietuva. Visa tai tvirtino kubilius. Tai kad galit svaigti ką nori. Imant iš europinių valiutų fondų paskolos būtų brangios pora metų. EURIBORUI nukritus nebūtų likę ir tu 10kk eurų.