[Žinios trumpai] To dar nėra buvę! „Vakarai pirmą kartą istorijoje atvirai pažemino Putiną ir nusprendė sudeginti visus tiltus – kelio atgal nebėra“  ()

Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius mano, kad Europa emociškai įsitraukė į Rusijos karą prieš Ukrainą ir nusprendė sudeginti visus tiltus su Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai atvirai pažemino Kremliaus diktatorių V. Putiną, o tai reiškia, kad Europa neketina grįžti prie normalių santykių su juo.

Tai Arestovičius pasakė birželio 27 dieną pokalbyje su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feyginu.

„Pagrindinė priežastis yra reakcija į tai, ką Rusijos Federacija laiko Vakarų pozicijos stiprinimu ir didesnės pagalbos Ukrainai teikimu, papildomų sankcijų Rusijai įvedimu. Per tą patį laiką, praėjus kelioms savaitėms, įvyko daug svarbesnių dalykų, susijusių su visa raketų smūgių ir raketinio teroro galia. Karo perspektyvos iš esmės pasikeitė. Pradėkime nuo akivaizdžiausių dalykų. Ar matėte, kaip Didžiojo septyneto šalys tyčiojosi iš Putino dėl jo nuogo liemens? Tai reiškia, kad jie sudegino tiltus. Putinas yra itin save mylinti būtybė. Vakarai atvirai iš jo tyčiojosi. Jie jį tiesiog pažemino. Pirma: jie emociškai įsitraukė į karą. Antra: jie sudegino tiltus, sprendimas priimtas, jo atšaukti nebus galima, kitaip nebūtų prasmės jį žeminti“ – sakė jis.

Jis taip pat pridūrė, kad Vakarai ir toliau „medžios“ Putiną.

„Trečia: sprendžiant iš ten priimtų sprendimų, jis bus pribaigtas. Ketvirta: neribota parama Ukrainai karinėje, ekonominėje, humanitarinėje, politinėje ir kitose srityse. Tuo pat metu svarbiausi sprendimai, kurie Rusijai yra labai skausmingi, pasipylė kaip iš gausybės rago. Karinėje srityje tai yra sunkiosios ir vidutinės oro gynybos perdavimas mums, ją kuo greičiau nupirks ir perduos JAV. Be to, turime atitinkamą sutartį su vokiečiais. Penkta: Rusijai įvestos naujos sankcijos. Tas pats auksas yra antrasis Rusijos biudžeto pajamų šaltinis, tikimasi, kad per metus bus prarasta 19 mlrd. rublių. Tai, žinoma, nėra nafta ir dujos, tačiau jiems tai vis tiek labai skausminga“, – pridūrė jis.

 

Pagrindinis smūgis Putinui bus muitų padidinimas visoms rusiškoms prekėms, sakė Arestovičius.

 

„Tačiau ne tai svarbiausia. Jie atliko gudrų triuką. J. Bidenas pasirašė dekretą, kuriuo iki 35% padidino muitą visoms iš Rusijos perkamoms prekėms. Visa tai kolektyviai patvirtino G7, o papildomos pajamos bus skirtos Ukrainai paremti. Rusija pradeda tiesiogiai mokėti už karą Ukrainoje. Putinas, parduodamas kiekvieną kilogramą ar litrą naftos ir dujų, moka už Ukrainos pasipriešinimą ir Vakarų remiamą pagalbą“, – sakė jis.

Anksčiau Zelenskis sakė, jog Rusija tapo didžiausia pasaulyje teroristine organizacija, todėl bet koks bendradarbiavimas su Rusija reiškia terorizmo finansavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(144)
(3)
(141)

Komentarai ()

Susijusios žymos: