Politologas Šeitelmanas: Kremliuje rezgami 3 sąmokslai - iš karto grąžintų Krymą, viskas būtų derinama su Vakarais (Video)  ()

Politologas ir rašytojas Michailas Šeitelmanas įtaria, kad Kremliuje rezgami trys sąmokslai. Kuris iš jų naudingiausias Ukrainai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas ir rašytojas Michailas Šeitelmanas mano, kad Kremliuje rengiami trys sąmokslai. Pirmasis – Patruševo, norinčio vietoj Putino pasodinti sūnų, antrajam vadovauja Kirijenka, ir tai galima pavadinti technokratų sąmokslu ir trečiasis, naudingiausias Ukrainai bei Lietuvai, yra oligarchų, planuojančių nuversti Putiną, sąmokslas.

Apie tai ekspertas kalbėjo pokalbyje su Olegu Paniuta laidoje „Paaiškina Paniuta“, laidą galima peržiūrėti „YouTube“ kanalo „Ukraina 24“ įraše.

Šeitelmano teigimu, jei Putiną pakeis Patruševo sūnus arba Kirijenka, karas išliks tokios pačios apimties, o Ukraina turės kovoti lygiai taip pat, aukų nebus mažiau, bet jis greičiau baigsis, nes viskas Rusijoje sugrius.

Tačiau oligarchinio perversmo atveju viskas atrodytų daug optimistiškiau. „Šis sąmokslo dėka Rusija staigiai nutrauktų karą ir bandytų suartėti su Vakarais, net iki tiek, kad Krymą sutiktų atiduoti Ukrainai, nes juk reikia didelio gesto, manevro, kad jiems būtų atleista. Visiems. Ir sankcijos atšaukimo reikia visiems. Ne po 10 metų, o būtent dabar", – aiškino politologas. Kartu jis pažymėjo, kad šie žmonės (Rusijos oligarchai – red.) nesiims jokių veiksmų, kol nesusitars su Vakarais.

„Esu tikras, kad jie derasi su Vakarais nuo pat pirmosios karo dienos. Kiekvienas turi savo. Visi jie turi savo įtakos agentus“, – pabrėžė Šeitelmanas.

 

Politologo teigimu, jei vis dėlto oligarchų sąmokslas būtų įgyvendintas, tikėtina, kad vietoj Putino bus paskirta Nabiullina, nes politikus teks formuoti iš tų žmonių, kuriems nebuvo taikomos sankcijos. Nabiullina yra geras kandidatas, nes jai taikomos sankcijos tik Kanadoje, ir tai yra lengvai išsprendžiamas klausimas, be to, ji sulauktų didelio Tatarstano rinkėjų palaikymo. Tai irgi svarbus veiksnys, nes yra didelė rizika, kad ši respublika atsiskirs nuo Rusijos Federacijos.

Šeitelmanas taip pat įvardijo dviejų Rusijos oligarchų, kurie, greičiausiai, bandys įgyvendinti V. Putino nuvertimą, pavardes. Tai Olegas Deripaska ir Romanas Abramovičius. Jie turi visiškai kitokią poziciją nei Rusijos prezidentas ir jo aplinka.

 

„Abramovičius ir Deripaska yra pirmieji du kandidatai į kažkokį oligarchinį perversmą, nes šie du žmonės puikiai dirba kaip komanda. Aš pats tai pastebėjau asmeniškai: jie sugeba susitarti tarpusavyje ir suvienyti jėgas, kai jiems to reikia. Šiems žmonėms to labai reikia, nes jie prarado viską dėl karo. Taip, žinoma, jie dar turi pinigų ir nemiršta badu, jie net turi pinigų gražiam gyvenimui, bet tai nėra jų tikslas. Jiems labai svarbus jų socialinis ratas. Dabar jie tapo raupsuotaisiais. Jie gal net turi daugiau už ką kovoti nei Putinas. Jie tikrai turi troškimų“, - sakė Šeitelmanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()