Prieš Putino režimą Rusijoje kyla nauja, galinga jėga - įspūdingame sąraše jau 63 sėkmingos diversijos, kurias valdžia stengiasi nuslėpti bet kokia kaina  ()

Prie Putino režimo žlugimo prisijungia anarchistai, nacionalistai ir asmenys be aiškiai apibrėžtos ideologijos: tai geležinkelių sabotažas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų leidinys „The Insider“, išanalizavęs informaciją atviruose šaltiniuose, suskaičiavo, kad nuo kovo iki birželio, Rusijoje nuo bėgių nuvažiavo 63 prekiniai traukiniai – beveik pusantro karto daugiau nei per tą patį 2021 metų laikotarpį.

Leidinyje pažymima, kad valdžia bando nuslėpti sabotažą geležinkeliuose, motyvuodama, kad dauguma nelaimių yra susijusios su prasta bėgių būkle. Tačiau negalima nepastebėti, kad dažniausiai traukinių avarijos įvyksta šalies vakaruose, kai kurios avarijos įvyksta prie karinių dalinių.

Kai kuriais atvejais tiesiog neįmanoma nuslėpti tiesos, pavyzdžiui, sprogus tiltams. „The Insider“ primena keletą tokių atvejų. Balandžio 12 dieną tai atsitiko Belgorodo srities Titovkos kaime, prie sienos su Ukraina.

„Nuotraukose iš įvykio vietos matyti, kad geležinkelio bėgiai išlinkę į viršų, bėgiai surūdiję, tilto tarpatramis nukritęs“, – rašo laikraštis.

Balandžio 21 dieną Belgorodo srities Kreidos stotyje taip pat įvyko nauja avarija - nuo bėgių nuvažiavo prekinis traukinys. Gegužės 1 dieną Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas " target="_blank">kalbėjo apie sabotažą ant geležinkelio tilto.

Gegužės pabaigoje tapo žinoma, kad FSB ieško „Anarcho-komunistų kovinės organizacijos“ (BOAK) narių, kurie esą rengė sabotažą geležinkelio bėgiuose Sergiev Posade, netoli Maskvos. Diversantai atsuko aštuonias veržles ir dalinai atskyrė bėgius, vedančius į karinį dalinį 14258. „Insider“ pažymi, kad čia yra Gynybos ministerijos 12-ojo pagrindinio direktorato, atsakingo už Rusijos branduolinį saugumą, slaptas mokymo ir taktinis centras.

Kokius sabotažus rengia anarchokomunistai?

Skirtingai nei specialiosioms tarnyboms, žurnalistams pavyko rasti šios organizacijos atstovų. Jie sakė, kad taip pat vėlavo traukiniai, vedantys į kitą karinį dalinį Vladimiro srities Kiržačo srityje. 55443 kariniame vienete yra RF Gynybos ministerijos Pagrindinio raketų ir artilerijos direktorato arsenalas.

„Sabotažas buvo atliktas birželio 25 d. vakare. Vis dėlto, net ir tokiu pavidalu, diversija pakenkė priešui, vilkindama traukinių su karine technika judėjimą ir padarydama ekonominę žalą dėl būtinybės atkurti geležinkelio bėgius“, – rašoma pranešime.

 

„The Insider“ anarchokomunistus vadina aktyviausia „ardomąja“ jėga Rusijoje. Leidinys išsiaiškino, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą „Telegram“ sukūrė kelis kanalus. Jie paskelbė instrukcijas, kaip stabdyti traukinius ar sabotuoti geležinkelį – kaip išardyti bėgius ir neįklūti, pranešta ir apie sėkmingas operacijas. Iš pranešimų tapo žinoma, kad anarchokomunistai prisiėmė atsakomybę ne tik už geležinkelių sabotažą, bet ir už mobiliųjų bokštų bei režimo bendrininkų automobilių padegimą. Norėdami koordinuoti ir pritraukti naujų narių, anarchistai paleido robotą, su kuriuo galite anonimiškai užsiregistruoti į kamerą savo mieste.

Pagrindinis tikslas - geležinkeliai, kodėl?

Organizacijos nariai „The Insider“ sakė, kad BOAC gyvuoja jau keletą metų. Prasidėjus Rusijos agresijai, jie susipažino su Baltarusijos partizanų patirtimi ir nusprendė pasielgti taip pat. „Sabotažas geležinkeliuose yra gana paprastas ir labai efektyvus būdas padaryti žalą priešo kariuomenei. Be to, su minimalia rizika civiliams, jei tai atliekama teisingai“, - pažymėjo anarchokomunistai.

Jie įsitikinę, kad bet kokie tiekimo ir ryšio trukdžiai ir vėlavimai trukdo dirbti karinei mašinai, kuriai dėl to mūšio lauke gali trūkti įrangos ir amunicijos.

 

„Ir jei pavyks nuversti traukinį nuo bėgių, ko tikimės, tai įranga ne tik vėluos, bet ir bus sugadinta. Taip pat bus pažeisti traukiniai, geležinkelio bėgiai ir pan“, – teigia leidinio pašnekovai. „Visa tai gali rimtai susilpninti Rusijos ginkluotąsias pajėgas ir turėti įtakos tam, kaip greitai baigsis karas“.

Kartu jie įrodinėja, kad jų sukurta metodika leidžia išvengti nelaimingų atsitikimų keleiviniuose traukiniuose, todėl civiliai dėl jų veiksmų nenukentės.

Kas yra anarcho-komunistinis judėjimas?

Anarcho-komunistinis partizaninis judėjimas yra decentralizuotas, jo nariai mano, kad tai daro įtaką jų asmeniniam saugumui, todėl jie tampa sunkiai surandami, sunku apskaičiuoti bendrą BOAC dalyvių skaičių. Jų skaičiavimu, balandį Rusijoje veikė nuo 20 iki 40 tokių grupių, nuo tada jų skaičius, greičiausiai, išaugo.

Organizacijos atstovo teigimu, smulkūs sabotažo veiksmai – bėgių, šviesoforų, laidų apvijų apgadinimas – dažniausiai praslysta pro žiniasklaidą. Jie bando rinkti pinigus kovinės grupės reikmėms, prašydami paaukoti soc. tinkluose. BOAC teigia, kad geležinkelių karas nereikalauja specialių mokymų, partizanai visą informaciją, kaip organizuoti sabotažą,pasiima iš paruoštų žinynų.

Kas dar dalyvauja partizaniniame judėjime?

 

„The Insider“ pažymi, kad tarp Rusijos partizanų yra ne tik anarchokomunistai, sabotažą kartais rengia žmonės, neturintys aiškios ideologijos. Publikacijoje pateikiamas Jegoro pavyzdys, prisiėmusio atsakomybę už Natalijos Abijevos, fondo, skirto padėti prieš Ukrainą kovojantiems Rusijos kariams, įkūrėjos, automobilio padegimo. Anot Jegoro, kovoja ir anarchistai, ir nacionalistai. Visus juos vienija tik vienas dalykas – protestas prieš Rusijos valdžios veiksmus.

„Esame antisisteminė organizacija, politinio valdymo subtilybes išsiaiškinsime po to, kai režimas žlugs ar bent jau susilpnės", – sako Jegoras. – „Putinas atima iš Rusijos ateitį, jei šiandien įklimpsime į politinius ginčus, rytoj mūsų nebebus... Neveiklumas – tai susitarimas visą likusį gyvenimą gyventi valdant niekšiškoms būtybėms. Ar tai ateitis, kurios norime?“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(1)
(76)

Komentarai ()