Naujas Kazachstano smūgis Rusijai! Paskelbė ką darys su laivybos kompanijomis, kurios veža vogtus grūdus  ()

Vogtus ukrainiečių grūdus Rusijos laivams gabenti vis sunkiau ir sunkiau.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-06 Naujas Kazachstano smūgis Rusijai! Paskelbė ką darys su laivybos kompanijomis, kurios veža vogtus grūdus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano pramonės ir infrastruktūros plėtros ministras Kairbekas Uskenbajevas pasakė, kad Kazachstanas nutrauks laivų nuomos sutartis su Rusijos įmonėmis, jei jos gabens vogtus Ukrainos grūdus. Tai jis pareiškė Kazachstano žiniasklaidai, komentuodamas laivo su ukrainietiškos kilmės grūdais sulaikymą Turkijoje.

Įrodžius Rusijos įmonės kaltę dėl neteisėtos veiklos, nuomos sutartis bus nutraukta.

„Šis laivas buvo išnuomotas Rusijos įmonei. Jį išnuomojusiai Rusijos bendrovei nebuvo pritaikytos jokios sankcijos. Nėra jokių apribojimų, jei prekės gabenamos legaliai. Bet jei susidaro situacija, kuri pagal sutartį pažeidžia šalies teisę, tada mūsų verslininkai turi teisę kelti klausimą ir grąžinti šį laivą atgal. Jei kitoje pusėje bus pažeisti įstatymai ir Turkija ar Ukraina pateiks mums tarnybinį pranešimą, tada mes atliksime tyrimą, imsimės atitinkamų priemonių ir priimsime sprendimą“, – sakė ministras.

 

Jis pabrėžė, kad Kazachstanas gali nutraukti sutartį su Rusijos įmone, jei bus įrodytas vogtų ukrainietiškų grūdų gabenimo faktas.

„Jeigu laivas užsiima veikla (gabenimu), neatitinkančia Kazachstane ir tarptautiniu lygiu priimtų teisės normų, žinoma, tokia sutartis bus nutraukta“, – sakė Kazachstano vyriausybės atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(0)
(91)

Komentarai ()