[Žinios trumpai] Rusijos kariuomenė tiesiog išskersta: vos per du puolimus žuvo maždaug trys brigados ir du ar trys tankų batalionai  ()

Ukrainos kariuomenės daliniai ir toliau vykdo savo pagrindinę užduotį – išsaugoti savo personalą ir padaryti kuo didesnių nuostolių priešui. Per Severodonecko ir Lysyčansko šturmą Rusijos kariuomenė neteko apie 7 000 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius laidoje „Feygin Live“. Komentuodamas Ukrainos dalinių judėjimą, jis pažymėjo, kad dviejų miestų užėmimas okupantams brangiai kainavo.

„Mūsų skaičiavimais, žuvo maždaug trys brigados ir du ar trys tankų batalionai. Tai yra kažkur apie septynis tūkstančius, ne mažiau, galbūt daugiau“, – sakė Arestovičius.

„Kol priešas jau kelis mėnesius visomis pajėgomis šturmavo du miestus rytuose, į juos atvyko Vakarų ginklai. Bendrai paėmus šių pajėgų nuostoliai yra katastrofiški“, – pažymi jis savo „Telegram“ kanale, paskelbdamas vakaro transliacijos vaizdo įrašo fragmentą. 

 

Pasak Arestovičiaus, Rusijos vadovybė slepia didžiulius Rusijos ginkluotųjų pajėgų gyvosios jėgos ir technikos nuostolius. Naujienų agentūros pažymi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo liepos 5 d. ryto Rusijos kariuomenės nuostoliai kare su Ukraina viršijo 36 000 žuvusių karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(111)
(3)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: