[Žinios trumpai] Ryšiai su „Gazprom“ veda į mirtį: paslaptingai žuvo dar vienas aukščiausio lygio vadovas, kalbėjęs apie didelius nuostolius  ()

Vieno Sankt Peterburgo užmiesčio baseine rastas pistoletu nušautas Jurijus Voronovas. 61 metų Voronovas buvo transporto bendrovės „Astra Shipping“, vykdančios Arkties sutartis su Rusijos dujų monopolija „Gazprom“, generalinis direktorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Sankt Peterburgo esančiame kotedžų kaimelyje privataus namo baseine rastas nuo šūvio į galvą mirusio Jurijaus Voronovo kūną, praneša „Baza“. Prie velionio kūno buvo rastas pistoletas, teisėsaugos institucijos dar aiškinasi, kam jis priklausė.

Velionio žmona pasakojo, kad į sodybą jis nuvyko liepos 1-ąją, bet prieš išvykdamas konfliktavo su verslo partneriais. Prieš porą savaičių ji pastebėjo, kad jos vyras pradėjo daug gerti, ir užsiminė, kad jis nerimauja dėl to, kad praras daug pinigų. Rusijos žiniasklaida praneša, kad „Astra Shipping“ 2020 metus baigė su 95 mln. rublių nuostoliu, 2021 m. nuostoliai jau siekė 65 mln.

Kaip miršta su „Gazprom“ susijusių įmonių vadovai

Pažymėtina, kad nuo metų pradžios tai yra jau penktoji vadovo mirtis, vienaip ar kitaip susijusi su „Gazprom“.

Sausio 30 dieną Leninskio kaime privačiame name rastas negyvas 60-metis Leonidas Šulmanas, įmonės „Gazprom Invest“ vadovas. Jo kūnas rastas vonioje. Tyrimo metu padaryta išvada, kad mirties priežastis – savižudybė, nes namuose buvo rastas savižudybės raštelis, kuriame Šulmanas paaiškino, kad nebegali ištverti lūžusios kojos skausmo.

Vasario 25 d. tame pačiame kaime buvo rastas „Gazprom“ bendrovės iždo generalinio direktoriaus pavaduotojo 61 metų Aleksandro Tuliakovo kūnas. Įtariama, kad jis pasikorė prie namo esančiame garaže.

 

Balandžio 18 d. Maskvoje rasta išžudyta buvusio „Gazprombank“ viceprezidento Vladislavo Avajevo šeima. Tyrimo metu buvo nuspręsta, kad žmogžudystės motyvai buvo buitiniai: 51 metų Avajevas, įtariama, pistoletu nušovė savo 47 metų žmoną Eleną ir 13 metų dukrą Mariją, o paskui nusižudė. Ginklas rastas velionio rankose.

Balandžio 21 dieną vienoje viloje Ispanijos rasta negyva 55 metų Sergejaus Protoseni šeima: įtariama, kad jis kirviu nužudė savo žmoną ir dukrą, o paskui pasikorė sode. Protaseni buvo didžiausios Rusijos privačios dujų bendrovės „Novatek“ vadovas. Milijonieriaus sūnus Fiodoras netrukus žurnalistams teigė, kad jo tėvas negalėjo nužudyti savo šeimos ir visa tai buvo inscenizacija.

(9)
(0)
(9)

Komentarai ()