[Žinios trumpai] Zelenskis nusivylęs – Ukrainos kariškiai priėmė visuomenėje įniršį sukėlusį sprendimą be jo (PAPILDYTA)  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išreiškė nusivylimą kariniais lyderiais, kai jie antradienį apribojo karinio personalo judėjimą be jo indėlio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-06 [Žinios trumpai] Zelenskis nusivylęs – Ukrainos kariškiai priėmė visuomenėje įniršį sukėlusį sprendimą be jo (PAPILDYTA)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal naujus apribojimus Ukrainos šauktiniai, rezervistai ir kiti karinę tarnybą atliekantys asmenys turėtų gauti karinių teritorinių verbavimo ir socialinės paramos centrų leidimą išvykti iš savo teritorijos, antradienį paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Visuomenės nesutarimai tarp Ukrainos valdžios institucijų, pelniusių visame pasaulyje pagyrimų už savo lyderystę per Rusijos invaziją, prasidėjusią daugiau nei prieš keturis mėnesius, vasarį, pasitaiko retai.

„Gerbiami piliečiai – šauktiniai ir tie, kurie privalo atlikti karinę tarnybą! Primenu, kad karas vyksta. Jūsų šaliai jūs reikalingi", – socialiniame tinkle „Ukrinform“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

Jis tęsė: „Kiekvienas, kuris vis dar nėra užsiregistravęs ar neatnaujinęs savo karinės registracijos, turėtų tai padaryti. Tie, kurie planuoja išvykti iš savo rajonų ir regionų, turite gauti leidimą iš teritorinio verbavimo ir socialinės paramos centro.“

Zelenskis per nacionalinį kreipimąsi sukritikavo sprendimą, sakydamas, kad jis neturėjo būti priimtas be jo indėlio ir kad dėl to kilo „daug ginčų“.

„Matau, kad toks sprendimas yra vertinamas skirtingai. Visuomenėje kyla nesusipratimų, netgi pasipiktinimo“, –  vaizdo įraše sakė jis ir pridūrė, kad nurodė kariniams vadovams per susitikimą pateikti jam daugiau informacijos apie sprendimą.

 

Jis tęsė: „Pažadu žmonėms tai išsiaiškinti. Ir prašau Generalinio štabo ateityje be manęs nepriimti tokių sprendimų. Šlovė Ukrainai!“

Šis žingsnis sulaukė kritikos iš kai kurių ukrainiečių, kurie „Facebook“ komentarų skiltyje išreiškė susirūpinimą, kad tai nesąžiningai apriboja žmonių galimybes keliauti, gali pakenkti ekonomikai ir kad pranešimas nebuvo aiškus, kokie judėjimai vis tiek bus vykdomi.

PAPILDYTA

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nurodė vyriausiajam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadui Valerijui Zalužno atšaukti leidimų judėjimui po šalį gavimo procedūrą asmenims, atliekantiems karinę tarnybą. Tai pranešė „Ukrainska Pravda“, remdamasi šaltiniais prezidentūroje.

 

Pažymima, kad Zelenskis surengė susitikimą su karine vadovybe, kurio metu išklausė Zalužno pranešimą šiuo klausimu. Šalies vadovas pabrėžė, kad Gynybos ministerija šiuo atveju yra „valstybės politikos formavimo subjektas“, o konstitucines piliečių teises karo padėties metu gali apriboti tik Ministrų kabinetas, priimdamas atitinkamus aktus.

Dėl to prezidentas nurodė atšaukti Generalinio štabo priimtą tvarką ir ją užbaigti „išsaugant šalies gynybinį pajėgumą“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(7)
(10)

Komentarai ()