[Žinios trumpai] Politologas atskleidė netikėtą paslaptį, kas nutiko su Medvedevu - užkulisiuose tai buvo žinoma jau seniai  ()

Politikos konsultantas Dmitrijus Fetisovas mano pastebimai suagresyvėjęs Dmitrijus Medvedevas tiesiog tapo savimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pastaruoju metu kardinaliai pakeitė savo užsienio politikos pareiškimų toną. Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas sakė, kad artimiausiais dešimtmečiais ES gali nustoti egzistuoti. Taip pat pagrasino, kad Ukrainos įstojimas į NATO virs Trečiuoju pasauliniu karu. Tai sukėlė rimtą nuostabą viešojoje erdvėje, nes anksčiau politikas turėjo „minkšto“ žmogaus įvaizdį.

Politikos konsultantas Dmitrijus Fetisovas mano, kad tai nėra tik viešo Dmitrijaus Medvedevo įvaizdžio keitimo reikalas. Greičiau jau priešingai - Medvedevas pagaliau leido sau tapti savimi, mano Fetisovas.

Ekspertas priminė, kad didžiausios buvusio prezidento įtakos metais savo postus paliko tokie politiniai sunkiasvoriai kaip Lužkovas, Šaimijevas, Strojevas, Roselis, Rachimovas, Iljumžinovas, Fiodorovas. Anot jo, užkulisiuose D. Medvedevas visada kalbėjo griežtai ir tiesiai.

„Dmitrijus Anatoljevičius viešumoje tapo savimi. Juk „geriau laisvė nei nelaisvė“, – mano politologas.

Anksčiau Medvedevas, reaguodamas į kitą sankcijų Rusijai paketą, Europos politikus pavadino „debilais“, tuo tuos, kurie, jo žodžiais, linki Rusijai blogo– „niekšais ir išsigimėliais“. Kremlius pareiškė, kad tokios emocinės apraiškos dabartinėmis sąlygomis yra visai suprantamos.

 

Medvedevas, atrodo, nori būti pastebimas, nors iš tikrųjų nėra labai reikšmingas. Visa jo karjera - artimos draugystės su Putinu rezultatas. Medvedevas niekada nebuvo įtakingas ar svarbus, o jo darbai dažniausiai buvo simboliniai, nors ir labai gerai apmokami.

  • Medvedevas buvo pirmosios Putino prezidentinės rinkiminės kampanijos vadovas, nors savo pasekėju Putiną išsirinko pats Jelcinas.
  • Medvedevas buvo ir prezidentas, nes Putinas tokiu negalėjo būti dėl vis dar veikusios konstitucijos. Putinas tuo metu tapo premjeru ir vis tiek buvo svarbiausia politinė figūra Rusijoje.
  • Tuomet Medvedevas tapo premjeru, bet visas dėmesys vis tiek teko Putinui (ar galite greitai pasakyti, kas yra dabartinis Rusijos premjeras?).
  • Dabar Medvedevas yra Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas, nors šis postas neturi funkcijų ir buvo sukurtas specialiai jam.

 

Dauguma rusų politikų supranta tokią Medvedevo poziciją po Putino sparnu. Todėl dabartinis agresyvus jo kalbėjimas atrodo tarsi bandymas tapti ryškesniam. O galbūt pasiruošimas pakeisti Putiną - galbūt Medvedevas bando politiniam elitui įrodyti, kad yra pakankamai stiprus tapti tikru lyderiu. Šįkart rimtai - prezidento postą palikęs Putinas išeis į pensiją arba bus palaidotas.

(17)
(4)
(13)

Komentarai ()