[Žinios trumpai] Į Ukrainą atvyko ilgai laukti ešelonai: baigėsi Ukrainos kovotojų ašaros, skelbia apie visiškai naują kariavimo etapą  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai fronte pradėjo intensyviau naudoti gaunamus ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai interviu Rusijos žmogaus teisių aktyvistui Markui Feiginui kalbėjo Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius. Pasak jo, mūšio lauke vis dar nėra pusiausvyros, tačiau apšaudymo intensyvumas po truputį keičiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudai.

„Mes nustojome būti „drovūs“ ir pradėjome naudoti [ginklus] daug intensyviau nei prieš mėnesį ar du. Mes tiesiog neturėjome amunicijos, verkėme dėl kiekvieno sviedinio“, - aiškino Arestovičius.

Arestovičius teigia, kad anksčiau Rusijos pajėgos galėjo iššauti po du tūkstančius sviedinių per dieną, o ukrainiečių – 100.

„Neseniai Zalužnas [vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas] įvardijo dieną, kai rusai panaudojo 45 000 sviedinių vien Iziumo-Popasnos srityje. Tai 360 pabūklų, ne mažiau... Ir tada mūsiškiai atsakydami iššovė tūkstantį ar du sviedinius“, – sakė jis.

 

Arestovičius pažymėjo, kad dabar priešo gynybos gilumoje pradėjo intensyviai sprogti ir degti rusų sandėliai, vadavietės, personalo susibūrimo vietos ir remonto bazės.

„Atkeliavo daugiau sviedinių, jų galima nebetaupyti“, – pabrėžė jis.

(157)
(3)
(154)

Komentarai ()

Susijusios žymos: