[Žinios trumpai] Reznikovas prognozuoja visą apimantį Rusijos griuvimą, žemėlapyje atsiras Baškirija ir Tatarstanas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2022-07-13 14:06
Wishful thinking,dėl visokių baškirijų ir Tatarstanų. Čečėnija jau įsitikino, kad tai nėra taip paprasta ir kainuoja daugybę gyvybių, pinigų, sugriauta infrastruktūra ir t.t..
P69 2022-07-13 15:39
Na, Čečėnija tik 1.34m populiacija turi. Šiaip jeigu skirtingose taškuose vyktu sukilimai tai būtų daug sunkiau Rusijai
Absoliutas 2022-07-13 16:03
Ir po sovietu griuties rusijos armija buvo paciame jegu zydejime. Ir tai cecenijos nesugebejo lengvai paimti prireike net dvieju karu ir dar po siai dienai rusija moka duokle kadyrovui.
kukulis4 2022-07-13 16:20
Nemanau, kad vakarams (mums) butu naudinga suskaldyta rusija. Nes suskaldyta rusija visu pirma bus daug nedideliu branduoliniu valstybiu su neprognozuojamais ju vadovais. Ta pati Cecenija su savo dabartiniu dalbajobu valdzioje yra geriau rusijos sudetyje, negu atskirai.
HardAxe 2022-07-13 16:25
tas ginklas būtų numarintas per keliasdešimt metų. niekas nepajėgtų jo išlaikyti veikiančio.
Benediktas 2022-07-13 16:45
Rusija suskilusi - daug geriau. Neturėtų tiek resursų karams, kiek dabar turi: žmonių ir energetinių resursų. Kai trilijonai kišenėse - pacukams iš nuobodulio visada niežti nagai įeit į istorija plačiais užmojais.
immortallt 2022-07-13 17:01
Tai kad resursai ruskyno yra realiai beveik visi iš Sibiro, ir daugiausia iš Kranojarsko. Tai liktų daug dar didesnių ubagynų, tas pats piteris ir maskva tokiais pataptų, o dabartiniai ubagynai dauguma praturtėtų, nes pinigai ne oligarchams nebuvusiems jų teritorijoje eitų, o savo teritorijai galėtų išleisti gerinti gyvenimą. Ar geriau - nežinau.
Kyborg 2022-07-13 19:34
Na ir kiek gi valstybių po sovietų sąjungos griūties išlaikė branduolinį ginklą? Kodėl manai, kad dabar taip nebūtų? Kad vardan santykių normalizavimo, suartėjimo su vakarais dauguma naujųjų valstybių atsisakytų "paveldėtų" branduolinių ginklų? Kas liečia Čečėniją, be rusijos palaikymo, finansavimo, Kadyrovas ilgai valdžioje neišsilaikytų. Kai nebeturės pinigų savo asmeninės armijos išlaikymui, situacija labai greitai gali pasikeist.
technologas 2022-07-13 21:19
Po SSRS žlugimo “negerieji” amerikiečiai padėjo sutvarkyti ir suvaldyti visą rusų branduolinį arsenalą, prieigą turėjo praktiškai visur. Kai kažkoks “patriotiškas” pulkininkas bandė patriukšmauti, tipo valstybės paslaptys, etc., tūlas generolas nuramino - “ar ir toliau atomines bombas kalkuliatoriais skaičiuosime”? Dabar irgi manau amerikonai galėtų pateikti pasiūlymus, kuriems negalėtų atsispirti. Dar beje klausimas kiek tų sovietinių bombų realiai veiksnių, vis tik raketinis kuras chemiškai agresyvus, klausimas didelis ar jos tinkamai prižiūrėtos buvo, nes antraip belieka stipriai melstis jas leidžiant.
kestutisz 2022-07-13 22:07
Na, tie visi neprognozuojami vadovai - jie pagal klasiką tiesiog negali būti (arba atrodyti) protingesni už centrinį durnių. Nebelikus kam finansuot nesąmones ir tos (senos ir naujos) valstybės susitvarkytų, ir galų gale didelė nestabilaus pasaulio dalis kur tik maskolius buvo įkišęs nosį.
kukulis4 2022-07-13 23:14
Manau todel, kad po SS griuvimo praejo 30+ metu, o siandien mes stebim situacija, kurios greiciausiai nebutu, jeigu Ukraina nebutu atidavusi savo branduolinio arsenalo uz 'garantijas'. rusijos byrejimo atveju mane neramintu du dalykai - prima - ne visos atsiskyrusios valstybes tuoj pat ir besalygiskai taps provakarietiskos ir super draugiskos - nera neimanoma, kad atsiras nemazai nedideliu siaures koreju su kuriomis reikes tvarkytis. Kitas dalykas - net ir tik teoriskai veikiantis branduolinis ginklas yra stipri atgrasymo priemone. Kodel katik atsiskyrusi kokia nors Bashkirija turetu tuoj pat viska utilizuot, kai sone guli katik isp***a ir biski uzsirustinusi rusija? Mano manymu, pragmatiska vakaru strategija butu nustekent rusija kaip viena vieneta iki tokio lygio, kad savo galimai veikiancias raketas pradetu keist i buterbrodus, o tada jau tvarkyt reikalus su atsiskirti ketinanciomis valstybemis. Dar reikia nepamirst, kad vakaru remiamas separatizmas rusijoje tikrai sulauks Kinijos demesio. Separatistine linija Kinijai strategiskai nepriimtina, tai ardyt rusija ant daliu siandien man atrodo neprotinga.
Kyborg 2022-07-13 23:51
O rusijai separatizmo linija priimtina? Nepriimtina, išskyrus atvejus kai ji turi iš to tiesioginės naudos. Kodėl manai, kad ir Kinija nesusigundys susigrąžint savo "istorinių" žemių kurias dabar "laikinai okupavus" rusija? Jau dabar rusijos pasienio gyvenvietėse su Kinija, kinų vos ne daugiau nei rusakalbių. Kinija byrant rusijai juk turės "apgint savo tėvynainius"
immortallt 2022-07-14 08:15
Rusijai separatizmo linija nepriimtina, bet kažkodėl mes esame laisvi.
Benediktas 2022-07-14 08:46
Ir nesiskundžiam, kad blogai. Tas pats būtų ir kitoms tautoms - dauguma jų turi dar turi įvairius vertingus gamtinius išteklius, dideles teritorijas. Rusai ir kinai sukūrę mitą, kad jie daro paslaugą apjungdami skirtingas tautas, kad jos nemokėtų vienos gyvent, neišgyvetų.
kukulis4 2022-07-14 09:30
Ziurekit, as nebandau irodyt, kad toms valstybems, kurios dabar yra rusijos sudetyje, bus geriau ten ir likti. Nebus. As sakau, kad zvelgiant pragmatiskai, vakarams butu lengviau tvarkytis, jeigu rusija isliktu kaip vienas vienetas, o ne kaip kelios ar net keliolika mazesniu valstybiu. Geriausias imanomas varijantas - rusija nustekenta tiek, kad nesugeba islaikyti atskiru valstybiu savo orbitoje, o vakarai po truputi padeda issilaisvinti atskiroms valstybems, priklausomai nuo to, koki kursa tos valstybes renkasi. Tokioje situacijoje Kinija kaip minimum nesedes sudejusi ranku. As tik nezinau, ar toks kursas Kinijai tiktu mainais i dali rusijos teritoriju, ar visgi antiseparatistinis kursas del Taivanio, Tibeto, etc, jiems svarbesnis. Kinieciai savo politikoje visada yra nuoseklus, del to dabartineje situacijoje neremia rusijos ir nepripazysta ju sukurtu pseudo respubliku. Jeigu trumpai ir vaizdziai tai - isivaizduojant rusija kaip kruva meslo, mano manymu, ta kruva reikia iskabint sakem o ne sprogdint. Nes sprodinant ir pats apsisudinsi, ir sudas bus visur.
HardAxe 2022-07-14 09:42
[quote="kukulis4"] Mano manymu, pragmatiska vakaru strategija butu nustekent rusija kaip viena vieneta iki tokio lygio, kad savo galimai veikiancias raketas pradetu keist i buterbrodus, o tada jau tvarkyt reikalus su atsiskirti ketinanciomis valstybemis. /quote] Korėjoj tokia situacija, kai turėtų keist į buterbrodus. Deja realybė tokia, kad jei nusprendė atsisakyti buterbrodų ir valgo du kartus dienoj. Kai nori būti klube - viskas pateisinama.
kukulis4 2022-07-14 10:21
Tiesa. Del to ir sakau, kad priklausomai nuo salies pasirinkto kurso. Kai mes atsiskyreme nuo SS, musu situacija irgi galejo susiklostyti taip, kad butumem buve labai panasus i kokia baltarusija. Per tuos 30+ metu buvo nemazai paslydimu, ir sakyciau yra memaza dalis sekmes, kad mums pavyko islaikyti ta vakarietiska kursa, ko rezultate esam EU, esam NATO, esam sparciai kylancios ekonomikos salis, ir cia yra labai didele dalis vakaru pagalbos mums, kurios galejo ir nebuti, jeigu valstybes valdymui butumem per daznai issirinke netinkamus zmones.
Benediktas 2022-07-14 11:21
Na tai dabar yra kaip vienas vienetas - su neribotais resursais. Bet tuo pačiu žmonės gyvena skurdžiai. Ar labai lengva tvarkytis? Negalvokit, kad tos visos tautos Rusijos sudėtyje yra teroristai ir iš karto griebs leisti atomines į visas puses - Kremlius gerai įkalė į galvą šitą mitą. Skils ar neskils bus matyt kaip bus - niekas nežino, kaip bus - nes tai priklausys ir nuo baškirų, buriatų, jakutų ir t.t. valios. Gal įvyks stebuklas, ateis koks „Navalnas“ ir sutvarkys Rusiją - niekas nenorės atsiskirti.
kukulis4 2022-07-14 17:48
Apie zmones rusijoj aplamai neverta kalbet. Jie ten eina uz patranku mesa, darbo jega, eksperimentines ziurkes, - trumpai tariant dar viena zaliavos rusis, resursas. Ne visi rusai imperialistai, ne visi jie teroristai, bet atsiradus kazkokiai daliai rusijos kuri noretu atskilti, yra labai svarbu kokie zmones ta dali valdys. Kaip ir jau sakiau - jeigu ziurim i kokia Cecenija su savo bezdzione, tai nieko gero nezada, ypac jei ta bezdzione dar ir kokia atomine sau pasiliks. As su tavim sutinku, kad mes nezinom grius rusija ar negrius, jei grius - tai kada, todel as ir nespelioju. As tik rasau, kad mano poziuriu butu geriau, jei rusija ne pati griutu, o butu kontroliojamai griaunama. Tik tiek.
Benediktas 2022-07-15 10:06
Aš manau, kad nebus, kad oficialiai kažkas dalins Rusiją, kaip Vokietiją į Rytų ir Vakarų. Nes niekas nežada užpulti Rusijos ir nukariauti, bent jau kol kas - kol ji nepaleido atominių. Jei pačios tautos to nenorės - tai niekas nesidalins. Jei tautų elito bus stipri valia tam - o Rusijos centras bus silpnas - tada ir dalinsis, atsiskirs, niekas nelauks savo eilės. Kaip nuo sovietų sąjungos atskilo valstybės. Kaip mes atsikyrėme. Niekas mūsų dirbtinai neatdalino. Vyks stichiškai pagal jėgų pasiskirstymą ir tautų valią tam. Man atrodo, kad yra akivaizdu šiuo metu, kad suskilusi Rusiją į 10 dalių - 10 kartų nepavojingesnė Rusija - nes neturės tiek resursų - ekonominių ir žmonių karams.