[Žinios trumpai] Prancūzija sparčiai keičia senuosius dujų katilus - tai, kuo bus pakeistos dujos, įsiutins daugelį „žaliųjų” europiečių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-07-12 11:13
Kažkurie komentatoriai sakė, kad be rusiškų dujų ES sušals, todėl reikia draugauti su Putinu.
AAA000 2022-07-12 11:34
vel AE lobistai parazituot nusprende ant situacijos prasom man smulkiai paaiskint, kai visokios radioaktyvios atliekos ir net apsvitinta radiacija iranga tampa ekologiskai zaliom ir netoksiskom medziagom kurias po pagalve galima detis ir vaikam dalint. vezkit sitas siuksles i situ lobistu gyvenamas vietas ir darbovietes. tegu dziaugiasi savo reklamuojama ekologija. angliavandeniliu deginimas savo esme jokios tarsumo zalos nekuria. tik isderina co2 santyki. laikas atsisakyt situ pasenusiu co2 skaiciavimo metodiku ir pakeist jas tiesiog kvotomis. gera ten sistema. ar privalomumu vartotojams issipirkt ir islaikyt kokiu misku/augmenijos - isvalancio ju co2 pedsaka. o REALIA tarsa skaiciuot kitaip. pagal tiesiogine zala. cheminiai akumuliatoriai irgi nera ekologiska ir zalia technologija. degint mazuta tik del silumos - tai irgi manau technologinis atsilikimas konkretus. pirma tegu frakcija nors perdirba iki lengvesniu ir maziau tarsiu kazkur atkampiose vietose. filtracija tokiu "sunkiu" kuro rusiu deginimo irgi ekologiskai nesvari... arba apmokestint reikia pagal "sunkuma". vandeniliui nulinis. metano dujom arti jo. angliai 100%. didejant anglies kiekiui misiniuose, mazutui/orimulsijoms pagal "sunkuma". senai laikas. daba laviruoja ant to co2 - kas neteisinga. didziausia ir zalingiausia tarsa yra pagrinde papildomi junginiai. co2 tik koncentracija pavojinga - nes isstuma kitas dujas. pacios dujos nera zala. prigalvoja debiliniu, beprasmisku terminu ir patys paskui save tik kvailina... --------- tai kurie konreciai sake? nes tik tave i ju tarpa galima irasyt - kaip pastoviai gazdinanti rusais ir ju dujomis kara galima sustabdyt ir perkant dujas. tiesiog pirkejui reikia taikyt zalos antkaini. jei konkretus pardavejs - putleris finansuoja kazkokius beprasmius karus - dujos del to niekaip nekaltos savaime. taip pat kaip ir co2 nekaltas savaime. ir kad debilai ji skaiciuoja - nieko aplamai ekologijoje ir rusu Ukrainos uzpuolime nekeicia. tu pagalvok pats. rusai zudo ukrainiecius. putleris rudo pacius neissilavinusius ruskelius maustydamas juos propagandonaiskai. o didysis ir protingasis benediktas, konservu propagabdu auka - skaiciuoji duju kiekius kazkokius... desimt kartu perskaiciuosi ir pakomentuosi - kiek ukrainieciu nuo to isgelbesi - genijau?
Benediktas 2022-07-12 11:58
Kokios CO2 normos, kai vyksta karas su Hitleriu Nr2?
AAA000 2022-07-12 12:08
va va - issiduodi, kad tu banano nuo agurko neskiri... ekologija yra viena problema. rusu karine agresija - kita. o tavo logika mazdaug - ukrainecius gelbekim nepraleistus duju kiekius kokybiskiau skaiciuodami. ir dar deklaruoji kad nesi buhalteris kazkoks? as fiksuoju FAKTA. ir tiek. suristieji su kazkokiu rodiukliu mokesciai irgi yra sankcijos. kaip ir tiesioginis tu dalykky draudimas. kaip tai konservai tau to nesake? slepia rusu uzsakymu matyt jeigu vartojamas terminas "dalines sankcijos" - nu tai koks skirtumas? pagal mane rusai daug greiciau zlugs jei nupirksim ju dujas uz mazesne nei kaina. nei kad aplamai nepirksim. tures maziau laiko kariaut - nes rupinsis pumpuot tupintis reikia tais - kas jiems per daug sumoka. plus tie, kuriems labiau rupes pumpuot nei kariaut - patys nuvers putleri. uz jo "iniciatyvas".
Benediktas 2022-07-12 12:14
Karas vyksta, karo metu visi ištekliai metami karui laimėti - paskui galima ekologija užsiiminėti. Maslow piramidės teorija. Pirmiausia eina išgyvenimo dalykai.
AAA000 2022-07-12 12:18
ziuriu kai tau rusiska tryda, tu panasu nustoja kvepuot keliom valandom smegenys nesutinsta? niekas neina "pirmiausia". viskas vyksta vienu metu. keiciasi tik proporcijos. ir keiciasi idiotu reakcija i tas proporcijas. tu tiesiog is tu veikeju, kur sugeba tik viena dalyka matyt vienu metu... paprastai "labiausiai pastebima"... tu tobulas konservu rinkejas. jie vagia is taves ir rekia kad "rusai puola". ir visa taktika - kaip tave apknisa - jie rekia labai intensyviai - ir tu nepastebi kad tave apvagia... nebesugebi pamatyt tau pateike "metodika" -"kaip suzlygdyt ruskius" ir aiskina kad tai kazkaip isgelbes ukrainiecius. ir tu uzkibai...
Benediktas 2022-07-12 12:22
Man atrodo tu čia trydalioji karo metu apie ekologiją kalbėdamas. Gal ir bombos, raketos turi būti ekologiškos? Neperduokim, Ukrainai ginklų, kol neišrasim ekologiško parako? Energetikos resursus Kremlius visada naudoja politiniams ir kariniams tikslams siekti - eilinė pamoka Europai, pas mus tavo mylimi konservatoriai jau seniai tai suprato.
immortallt 2022-07-12 14:32
Šiaip žaliojo energinio judėjimo pradininkai patys sako, kad išspręsti šią energinę krizę turėsime žengti žingsnį atgal ir paleisti anglines ir mazutines katilines, ir tada spartesniu žingsniu eiti link žaliosios transformacijos. Tas jau šiaip ir vyksta be komentatorių valios ar leidimo.
AAA000 2022-07-12 14:37
rusu partines mokyklos mokiniai - lt konservai - pamokins matai europa senai beskaiciau toki brieda. as tau galiu pasakyt - jei konservai is musu taip intensyviai nevogtu - mes galejom jau dabar geriau gyvebt ir susimest bent ant 5 bayktaru ukrainai. ir karas gal jau butu buves baigtas siam momentui... kad konservai gerai atpazista rusu vogimo metodikas, tai tik del to ,nes patys taip vagia... skirtumas tik tame - kad seimininka pakeite. man aplamai juokinga tavo "kritika", kai patys ukrainieciai rusu dujas perpumpuoja i europa - tai po sutarpininkavimo jos tipo "pazaliuoja" ar kaip cia nutinka? senai galejo nusprogdint dujotiekius. bet saugo - nes ir patiem reikia. o daba vokieciai tures salt, gamyba ju apstos. o ukrainieciai uzsipildys savo saugyklas? ir dar vokieciam pazangiu ginklu dykai duot ukrainieciam uz tokias makles? lenkai remia nes neperka duju. kol vokieciai nesusitvarkys duju tiekimo - nemanau kad normaliai parems ukraina. zydam tik issimokejo reparacijas. o prancuzai mazai pirko duju, plius jie ww2 laimetojai, plius atomini ginkla turi (sketi nuo rusu). vokieciai turi tik popierines garantijas + savo pramone, kuri uzstrigs be duju... kas liecia amerikiecius ir UK - jie tiesiog savo naftos/duju interesus gina - ruskiai jiem konkurentas. Ukrainoje jie jau state ir pumpavosi dujas ir nafta is "rusisku" telkiniu. butent donbase ruskis cia ir uzpuole pagrinde del to - is panoses jau siurbe... grudai cia antraeilis biznis, bet ir supirkima amerikieciai jau faktiskai buvo uzvalde Ukraiunoje. nu tai daba ir gina "investicijas". o vokieciam kas is to? jie ten tik savo auto stume, ir tiek... tik rinka jiem ta Ukraina. tai as pilnai suprantu, kad jie saltai i sita kara ziuri...
HardAxe 2022-07-12 14:41
AAA000 2022-07-12 14:44
kaip sprest ta pacia problema su sankcijomis per energetika. ir tuo paciu metu pritraukt rusisko tipo mentaliteto vietini Lietuvos lektorata kuo ir yra manau benediktas, tik bando visaip maskuotis. ta prasme, kai tai daro putleris - cia afigienna zalinga politika. kuria galima aptart laisvai ir nevarzomai - dergtis dar visaip. o kai tai daro konservai - reikia pabrukt udega? cia tipo pasidaro "zalia" ir "vertinga siuolaikiska vakarietiska" politika? nekvesciuonuojama. tu tikrai objektyvus? nes as tik isreiskiu savo nuomone - jei kas neaisku. ar tau cia atrodo jau kazkoks kurstymas ar kas ten tau atrodo ne i tema?
Benediktas 2022-07-12 14:48
Kuo skiriasi nuomonė, nuo šmeižto?
Benediktas 2022-07-12 14:59
Tu neatskiri, kur yra gėris, o kur blogis. Tau matau vienodai, tiek Kremliaus veiksmai tiek civilizuoto pasaulio. Kas yra agresorius, kas auka? Tu matau nemoki pasirinkti pusės.
AAA000 2022-07-12 15:02
kurioje vietoje cia smeiztas? tipo tavo istisai demonstruojamos simpatijos partijai ir jos selektyviskai taikomiems vykdomiesiems sprendimams rusisku stiliumi yra kazkoks konkretus smeiztas? mes jau mokam kruva neadekvaciu situacijai energetiniu mokesciu... ir padetis blogeja. o tuoj ir tarsa padides. tuoj dirbsi kad labiau uzterst aplinka. o tu mistiniu elektromobiliu niekas nedalins. ziurek dar ir atomine vel prades statyt. nes cia aiskiai propagandoninis straipsnelis. nors referendumas aiskiai pasake - dauguma - pries. vadinas vokieciu ebergetikos vystymo kelias yra LABIAU SEKTINAS. o ne prancuzu ir rusu - kurie eksplotuoja AE. ar net tu paciu ukrainieciu. o tu cia varai uz juos.
Benediktas 2022-07-12 15:12
Aš apskritai kalbu, ir pritariu immortallt žinutei, kad karo metu grįžimas atgal yra normalu, kad paskui vėl galima būtų eiti į priekį. Tegul jie kuria atomines, mazutą ar malkas degina - svarbu apsieina be mokėjimų agresoriui, kol Kremliaus rėžimas kris. Gal reikės metų, gal kelių metų. Suprantama, kad tai atsilieps piniginėms. O ko norėti? Vyksta karas. Skirtumas tas, kad už mus kariauja ukrainiečiai ginklais, o vakarai ekonomiškai.
HardAxe 2022-07-12 15:20
Po straipsniais apie karą su rusija, rusijos minėjimas nėra forumo teršimas. Visur iš eilės kišimas politinių partijų, covid ar panašiai - yra. Šiuo atveju man nesvarbu, konservatoriai, liberarai ar demokratai. Net nežinau kurie už ką stovi, nesu politiškai aktyvus. p.s. toliau šio sprendimo nediskutuosiu.
HardAxe 2022-07-12 15:23
Vienas numuštas tankas tikrai geriau už 4 jewelinus sandėlyje. Čia tobulas karas. Nereikia aukoti žmonių, nereikia kiekvienam sandėliuoti ginklų ir tikėtis, kad jo nepuls ar galės apsiginti. Tiesiog meti ginklus/pinigus ir už juos isiutę ukrainiečiai muša mūsų priešą.
Benediktas 2022-07-12 15:30
Na taip, kariauja vakarų ginklais ukrainiečiai dabar jau daugumoje. Bet atiduotas ginklas reiškia - kad reikia pasigaminti naujų. Ir vėl reikės duoti. Ir tai kainuoja. Plius reikia apmokėti pensijas ukrainai, kareivių algas,mokytų, tarnybų, kad jie galėtų gyventi ir kariauti. AAA000 aiškiai neatskiria, kurioje pusėje gėris, o kurioje blogis. Jei NATO isikiš - Putinas išsaugos savo veida ir po kelių metų vėl sugrįš - tik jau ištaisęs karines klaidas. Sankcijos yra tam, kad jis neturėtų pinigų tas klaidas taisyti, jei pavyks likti valdžioje. O AAA000 pradėjo kalbėti - girdi mazutą ar anglis deginti neekologiška, didesnis C02 nei dujų, kodėl Europa nenaudoja vien tik atsinaujinančių? Argi neidiotiškos ir neciniškos žinutės? AAA000 sunku pasirinkti, kurioje pusėje gėris. Susidaro įspūdis, kad jam gėris yra tai ką daro Putinas.
immortallt 2022-07-12 16:56
Kalbant apie didesnį CO2 anglių ir mazuto nei dujų, šiaip tyrimai ir palydoviniai stebėjimai teikia rimtą pagrindą, kad anglys turi mažesnį neigiamą poveikį nei dujos iš ruskyno. ruskyno vamzdžiai kiauri ir gamtinių dujų nuotekis į aplinką yra kartais didesnis, nei priimtina kritinė riba vakaruose. Atitinkamai, poveikis klimatui muša lubas. Dujos lieka tik švaresnis ta prasme, kad kitų teršalų degimo metu beveik nėra. Kitas svarbus dalykas yra tai, kad atsinaujinančių diegimas niekur nelėtėja, jis auga kartais. Tai ką sakiau Lietuva pasieks iki 2027 metų, galime turėti gal net 2024 metais jau - pasigaminti 100% elektros iš atsinaujinančių. Vienintelis dalykas ko reikia - netrukdyti. Verslas turi pinigus čia, intensyviai ruošia projektus ir tai gali būti įgyvendinta, jei ne biurokratija per 6-24 mėn. Net CŠT ūkyje galime sumažinti dar šįmet visą šilumos poreikį kokiais 15%, jei gyventojai bus aktyvus ir naudosis šilumos punkto atnaujinimo programa ir pagaliau sureguliuotų tinkamai šilumos punktus. Numestas šilumos vartojimas 15% piko metu reikštų, kad dujų CŠT poreikis kristų nuo grubiai 22% iki kažkur 10-12%. Individualiems namams dabar turėti šilumos siurblį ir saulės elementus yra pats pigiausias sprendimas, su nors ir didele pradine investicija, bet atsiperkantis per kažkur 4-5 metus prie tokių kainų. Pas mus elektra dar pigi, pas kitus daug brangesnė. Ką blogai daro vyriausybė - elektros kainą subsidijuoja, ir subsidijuoja visiems. Jei tuos pinigus skirtume katilų keitimui tarkime 30% paramai, tai visi su dujomis pasikeistų į šilumos siurblius. Apribojimas aišku yra elektros įvado galia, bet jei čia bėda, susidedi granules. Niuansas, granulių gamybos įrangos reikia įdiegti daug daugiau. Sprendimas - skelbi aukcioną granulių gamybos pajėgumams vystyti, ir teiki paramą, jei per metus įrengia pajėgumus atitinkamus. Čia šimtus sprendimų gali prigalvoti, kurie racionalūs ilgu laikotarpiu ir yra ženkliai pigesni, nei subsidijos tiesiog besaikiam energijos vartojimui.