[Žinios trumpai] Po super galingo sprogimo Rusijos propaganda pripažino totalinį pralaimėjimą prieš HIMARS: „Jau pernelyg vėlu, greito sprendimo nėra”

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gastonio 2022-07-13 12:57
Himars'ai vos keli, bet raketos jų valdomos. Ukrainiečių Smerč'us numušdavo, bet pas ukrainiečius esančios šių sistemų raketos nėra valdomos. Esmė ko gero tame, jog prieš paleidžiant taiklias Himars raketas, yra paleidžiamos ir raketos iš kitų sistemų, dėl kurių įsisotina oro gynyba ir tampa nebefektyvi.
Benediktas 2022-07-13 13:21
Na dabar tampa aišku su kuo kovos rusai prieš Himars - bandys numušinėti mašinas su Irano dronais. O Ukrainiečiai turės tuos dronus labai stengtis numušinėti.
AAA000 2022-07-13 13:43
manau kazkiek gal ir numustu. prie noro gal ir visas. bet aktyvaus fronto zonoje tiesiog nera normalios oro ginybos aplamai. neisibetonuosi laukuose. siti dideli nuostoliai manau butent tik del paciu raketu taiklumo. ir del rusu logistikos - kurios nespejo atitraukt kokiu 30-40km atgal. oro ginyba stipri kur irengta is anksto. kur gerai ibetonuota. del to ir nepaime didziuju Ukrainos miestu - turejo atsitraukt. o po nepadengtas teritorijas marsiruoja is esmes kaip nori. pamazu ir uztikrintai. o kai baigsis resursai - bus tiesiog rusu begimas atgal... apziota teritorija gi didele - jus isivaiduojat, kad kazkokie 200k rusu laisvai turi paimt teritorijas kur 15 milijonu gyveno iki karo ir dar like kokie 3-4 maziausia? ten gi net kepurem negyvai uzmetys tuos "puolejus"... siaip dar ilgesnio nuotolio raketu mazai naudojo, bet ten mazai rusas turi. manau ne daugiau 10-20k. ir turi but didelis taikinys, kad "atpirktu" paleidima... manau ukrainieciai nedurni irgi, supranta rizikas ir nesikoncentruoja i dideli "paranku rusams" taikini... bet gali dar nejudintus vakarinius Ukrainos miestus sulygint... ir is kuriu atsitrauke pabandyt vel. ir lakstys be vietos jau ne 8-10 milijonu, o kokiu 20+... dar cia laukia visko manau... durnynas visiskas... o karas is esmes del naftos kainos tik...
Gastonio 2022-07-13 13:52
Taip, visa krūva šitų dalykų. Himars'ų taiklumas čia turi labai didelę reikšmę, bet jų paleidimams pasiruošiama - be pagalbos juos galėtų perimti oro gynybą. Bet kai vienu metu taikinių yra labai daug, o oro gynybos sistemų nepakanka - nieko nepadarysi. Ir čia ne dėl to, kad oro gynyba neveikia, jos fiziškai nepakanka. Ir aš neįsivaizduoju, ar iš viso būtų įmanoma viską numušti: oro gynyba neatskirs ar tai Himars raketa ar tai kok Smerč, ar Uragan. Kol oro gynyba užimta kitų raketų numušimu ir galbūt net jau jas reikia iš naujo užtaisyti - paleidžiami Himars'ai į taikinį, kurį nustatė žvalgyba.
Benediktas 2022-07-13 13:58
Gal gali plačiau apie tai?
AAA000 2022-07-13 14:01
tai tas savaime aisku. sitas sistemas kure gi veliau nei rusu oro ginyba. ten sutankintas paleidimas - metodika tokia. haubicos irgi panasiai saudo. bet tu manau nesuvoki - kad prie noro galima privezt ir pakankamai koncentruotai daug oro ginybos. pradzioje puole daug krypciu - nes svaigo jog nenugalimi bus . o daba koncentruojasi labiau. bet nepakankamai dar irgi. ukrainieciai tiesiog isnaudoja efekta pazangos, kur iskaulino ginklus. ir sukelta propagandine euforija. bet jis manau laikinas. koki menesi ar du teveiks. kiekiai "utilizuotu" nera labai dideli. tiesiog didesni. ir retai uzimtas teritorijas greiciausiai rusai praras.
AAA000 2022-07-13 14:03
negaliu - taigi banint prasysi vel ir siaip tingiu. kiek mokesi uz info? cia viskas gana paprasta - bet isaiskint butent tau, kad suprastum - daug laiko uzims...
kukulis4 2022-07-13 14:08
Ir man papasakok. Ar vel tiesiog drebtelejai sudo ir varai i krumus, kaip kad su tuo kabluku?
Gastonio 2022-07-13 14:24
Kad Himars'ai valdomi nereiškia, jog viso skrydžio metu kažkaip keičia trajektoriją ar dar kitaip manevruoja, tad oro gynybai tai būtų tas pats, kaip ir kitos tokio tipo raketos. O norint numušti visą tankią salvę tokių raketų yra ką veikti. Nežinau, kiek rusai ko turi, bet nesuveš visos savo oro gynybos - bus dar vieni taikiniai, raketas juk irgi kažkur netoliese tektų sandėliuoti. Sėkmingos atakos panaudojant Himars'us yra netik kažkokių Ukrainos pergalių demonstravimas, bet ir didelė reklama pačiai sistemai.
Nerkus 2022-07-13 14:55
Himars numušti beveik neįmanoma. Himars skrenda balistine trajektorija, kas jau ir taip yra daug sunkiau numušti nei sparnuotąsias raketas. Balistinių raketų trajektorija yra matematinė. Radaras pamatuoja vieno skrydžio atkarpą ir iš jos išskaičiuoja visą trajektoriją, tuo pačiu paskaičiuoja kurioje vietoje tą raketą lengviausia perimti. Himars irgi skrenda balistine trajektorija, bet ne matematinė ir jos paskaičiuoti negalima. Beto S300 ir S400 visai nepritaikytos numušinėti tokio tipo raketų, nes jos labai greitai ir trumpai skrenda. S300 ar S400 tiesiog fiziškai net nelabai spėja pakilti, kad jas perimti. Himars su "raketomis" iki 80 km yra salvinė sistema, ale smerč ar uragan tipo, o ne tipinė raketa. Tik šių himars raketų skirtumas, kad jos yra valdomos. Kai ukrainiečiai gaus tikras raketas kur skrenda 150 ar 300 km, va tada jos jau yra kaip tikros raketos ir S300-400 jau gali bandyti numušinėti. Dabartiniu metu salvinių sistemų raketas gali numušti tik Izraelio oro gynybos sistema "geležinis kupolas".
immortallt 2022-07-13 14:59
Eilinis bezdalas iš jo galvos. ruskiai sukėlė naftos kainą, bet naftą patys pardavinėja pigiau nei iki karo. Šiandien Brent 99$ už barelį, taiko 34$ bareliui nuolaidą, t.y. 65$. Ir dar turi gabenti naftą nebe vamzdynais, o laivais. Eksportas krito daugiau nei trečdaliu, ir dar krenta gavyba sparčiau, vartojimas šalies viduje ir sumažėjo. Logistika pabrango. Gavyba pabrango. Realiai ruskiai kompensuoja naftos praradimus iš dujų rinkos. Tą darys iki kitų metų vasaros +-, nebent pagaliau vokiečiai pasakys gana yra gana, ir pereis į karo rėžimą. Bet net ir skaičiuojant kiek uždirba daugiau iš dujų, tai geriausiu atveju dengia naftos praradimus (nafta sudarydavo 80% biudžeto pajamų), ir niekaip nedengia prarastų 400 mlrd. € užsienio rezervų.
punktyras 2022-07-13 15:24
HIMARS be valdymo, užtikrinančio taiklumą, pasižymi tuo, kad skrieja viršgarsiniu greičiu, ir greitai užtaisomos, o paleidusios raketas, po kelių minučių jau gali važiuoti į kitą vietą. Priešo oro gynyba nespėja sureaguoti – nustačius šūvio vietą, taikinio ten gali jau nebūti.
Gastonio 2022-07-13 15:40
Raketos GMLRS, kuriomis šaudo Ukrainai perduotos Himars sistemos - valdomos (gal tiksliau sakyt nutaikomos). Kad skrenda viršgarsiniu greičiu situacijos nepalengvina, bet dauguma oro gynybos sistemų yra skirtos numušinėti taikinius skrendančius ir viršgarsiniu greičiu, tad ne vien čia yra esmė. Oro gynybos sistemos turi pastoviai sekti aplinką ir tai, kad po šūvio Himars keičia poziciją - ne oro gynybos sistemos reikalas. Bet taip, sunaikinti tokį mobilų paleidimo įrenginį - labai sunku.