Skelbia, ką iš tikro Rusija norėjo sunaikinti Vinicoje: jei tai tiesa, rusų atsilikimas beprotiškas, taiklumas katastrofiškas, o duomenys iš sovietinių laikų  ()

Kremlius ir toliau žudo taikius civilius Ukrainos gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 14 d., apie 10.00 val., Rusijos kariai raketomis iš Juodosios jūros vėl atakavo Ukrainos teritoriją, Vinicos miestą. Per išpuolį žuvo mažiausiai 22 žmonės.

Kremlius ir toliau žudo taikius civilius Ukrainos gyventojus, tačiau šį kartą, Vinicoje, raketų atakos taikiniu buvo ne civilinis, o karinis objektas. Manoma, kad jie taikėsi į Karininkų rūmus, bet dėl ​​to, kad naudoja sovietinio stiliaus žemėlapius ir turi pasenusius žvalgybos duomenis apie Ukrainą, nepataikė.

Apie tai „Novini.LIVE“ kalbėjo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

Pasak jo, ketvirtadienį, liepos 14 d., iš povandeninių laivų Juodojoje jūroje, į Ukrainos teritoriją, buvo paleistos 5 sparnuotosios raketos „Kalibr“. Tai gana brangios raketos, kainuojančios mažiausiai 6 mln. USD.

„Jei jų tikslas būtų buvęs civilių gyventojų žudymas, jie naudotų daug pigesnes raketas, tokias kaip „Kh-101“ ar „Kh-122“. Todėl manoma, kad rusų tikslas Vinicoje buvo karinis objektas. Netoli centro įsikūrę Karininkų rūmai jau seniai neegzistuoja kaip karinis objektas, todėl darau išvadą, kad rusų žvalgybiniai duomenys apie įvykius Ukrainoje, kas ir kur yra, labai prasti“, – sakė Kovalenko.

 

Anot jo, visas Rusijos kariuomenės dokumentų srautas yra popierinis. Tai liudija ir 1980 m. žemėlapiai, kuriuos Ukrainos kariškiai dažnai randa pas rusus.

„Neatmetu, kad rusai savo raketų smūgiams renkasi taikinius, negailėdami net tokių brangių raketų kaip „Kalibr“. Itin modernios „Kalibr“ raketos, remiantis oficialia charakteristika, turi nukrypimo spindulį ne didesnį nei 2 metrai. Bet Vinicos atveju tai daugiau nei 100 metrų. Išvada - rusiška įranga brokuota ir neatitinka techninių specifikacijų“, – apibendrino Kovalenko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(1)
(89)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()