[Žinios trumpai] Žiauru, Kremlius lieka ant ledo: Azerbaidžanas skelbia apie galingą susitarimą su Europa, pasiims Rusijai skirtus pinigus  ()

Azerbaidžanas padės išstumti Rusiją iš Europos dujų rinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžanas yra pasirengęs prisidėti prie ES nepriklausomybės nuo rusiškų dujų užtikrinimo. ES valstybės gali sudaryti sutartį su Baku dėl gamtinių dujų importo didinimo.

Su tokiu pasiūlymu Europos Komisija kreipėsi į ES nares, rašo „Reuters“.

Vykdydamos sandorį šalys planuoja išplėsti Adrijos jūros dujotiekį, kuris yra Pietų dujų koridoriaus dujotiekio tinklo dalis. Tam bus skirti būtini finansiniai ištekliai. Dėl papildomų eksporto į Europos rinką apimčių Azerbaidžanas turės padidinti savo gamybą.

Jei sandoris bus sudarytas, Azerbaidžano pusė iki 2027 metų Europos Sąjungai tieks 20 mln. kubinių metrų gamtinių dujų per metus.

Projekte pabrėžiama, kad būsimi ES dujų susitarimai turėtų atitikti organizacijos klimato kaitos tikslus. Briuselis prognozuoja staigų gamtinių dujų vartojimo mažėjimą po 2030 m.

 

ES sustiprino pastangas diversifikuoti gamtinių dujų importą po šią savaitę prasidėjusio dujotiekio „Nord Stream 1“ remonto ir Rusijos monopolininko „Gazprom“ pareiškimų, kad bendrovė negali užtikrinti patikimo dujotiekio veikimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(2)
(122)

Komentarai ()