[Žinios trumpai] Po smūgio į Donecko centrą, gyventojai šokiruoti: „tai kas iš tikro apšaudė Donecką 8 metus?“  ()

Rusijos kariuomenė informaciniais tikslais bando blokuoti karo nusikaltimą Vinicoje pati smogdama Donecko centrui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai po raketų atakos Vinicoje, nusinešusios daugybės žmonių gyvybes, surengė tariamą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „kerštą“ Donecke – ataką autobusų stočiai. Socialiniuose tinkluose pažymima, kad taip Rusijos kariuomenė informaciniu būdu bando blokuoti savo karo nusikaltimą Vinicoje.

Žmonės pastebi, kad iškart po Donecko autobusų stoties apšaudymo vietoje greitai pasirodė Rusijos propagandistų, taip pat Pušilino, filmavimo grupės. Tai, beje, ne pirmas kartais, kai rusų propagandistai atsiduria žingsnio atstumu nuo „ukrainiečių nusikaltimo“ vietos. Dar prieš invaziją garsūs rusų propagandistai buvo prie pat Donecke susprogdinto vietinio karo vado automobilio - nuolaužos buvo filmuojamos vos pora minučių po įvykio. Kurio metu, aišku, prorusiški vadai nenukentėjo.

Be to, apie pasirengimą provokacijai Donecke Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Zacharova asmeniškai pranešė dieną prieš tai.

Informacinio pasipriešinimo grupės stebėtojas Aleksandras Kovalenko savo „Telegram“ kanale pažymi, kad apšaudydami Donecką rusų įsibrovėliai ir toliau daro tą pačią klaidą, nes net okupuotų teritorijų gyventojai pastebi prastą smūgių tikslumą - juk Ukrainos pajėgos, kurios, gavusios Vakarų ginkluotės sistemas, dirba išskirtiniu tikslumu.

 

„Jie vienu metu sėja siaubą ir provokacijas. Tiesiog laidoja save. Pirma, Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė tik kariniams taikiniams, ir gana tiksliai. Jei tai būtų kerštas, tai liepsnotų kariniai daliniai ir sandėliai, generolai ir tankai. Okupuotų teritorijų gyventojai ne kartą galėjo įsitikinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių tikslumu, ir daugelis net pradėjo domėtis: ar tiesa, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos „bombarduoja mus aštuonerius metus?“, – pažymi Kovalenko.

Jo teigimu, „rusai šiomis inscenizacijomis tik vis giliau ir giliau laidojasi“.

(71)
(3)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: